Google Translate, Android 6’ya entegre edilecek!

android google translate

Google’ın en sevilen uygulamalarından biri olan Google Translate yani Google Çeviri özelliği için harika bir özellik duyuruldu. Artık Google Çeviri özelliği, Android 6.0 Marshmallow sürümüyle birlikte telefonun işletim sisteminde gömülü bir özellik gibi çalışacak.

android-google-translate

Google’ın onlarca farklı dil desteği bulunan çeviri özelliği, her ne kadar cümle çevirisi konusunda başarılı olmasa da, son derece işlevsel bir özelliği ile gündeme geldi. Google Translate servisinin resmi blog sayfasında duyurulan gelişme, Android kullanıcılarını oldukça sevindirecek.

Söz konusu yeni özellik sayesinde artık Android işletim sistemi içerisindeki uygulamalar bir şey yazdığınızda, bunu çevirmek için Google Çeviri uygulamasını açmanız gerekmeyecek. Çevirmek istediğiniz metnin üzerine çift tıkladığınızda “Kes, Kopyala, Yapıştır” seçeneklerinin yanı sıra bir de “Çeviri” özelliği gelecek. Bu sayede pratik bir şekilde yazdığınız cümleleri, Google Çeviri’nin desteklediği dillere tercüme edebileceksiniz.

Bu yeni özelliği kullanabilmeniz için Android 6.0 Marshmallow güncellemesini yapmanız gerek. Eğer Nexus kullanıyorsanız güncellemeler çoktan dağıtıldı. Ancak Samsung, HTC, LG gibi diğer üreticilerin cihazlarına sahipseniz, güncellemeyi beklemeniz gerek. Söz konusu bu özelliğin nasıl çalışacağını aşağıda yer alan hareketli GIF dosyalarından görebilirsiniz.

decoding TripAdvisor PT small

Google Çeviri özelliği en son fotoğrafta yer alan yazıları çevirme özelliği ile gündeme gelmişti. Anlaşılan Google, çeviri servisi üzerinde çalışmaya devam ediyor.

composing%2BWhatsapp%2Bsmall

Geçmişten günümüze iPhone skandalları