Google Chrome’da hata bulanlar büyük ödül kazanacak

Google Chrome

Dünyanın en büyük internet tarayıcısı olarak bilinen Google Chrome’da hata bulan kişiler büyük ödüller kazanma fırsatını yakalayabilecek. Normal şartlarda da Google kendi internet tarayıcısı olan Google Chrome ile ilgili hata bulanlara ödül veriyordu. Ancak şirket ödülün miktarını arttırma kararı aldı.

Google, Chrome Güvenlik Açığı Ödül Programı, birçok kişi için kazanç alanı haline gelmişti. Daha önceden araştırmacılara verilen 5 bin dolar ödül şirket tarafından 15 bin dolar olarak yeniden belirlendi.

Google Chrome’da hata bulanlar için ödüller yükseltildi

En çok kullanılan arama motoru olan Google daha önceden de güvenlik açığı tespit edenlere bazı ödüller veriyordu. Ancak bu ödüller toplamda maksimum 15 bin dolar olarak belirlenmişti. Google bu konuda el yükseltme kararı aldı ve ödülü 30 bin dolara çıkardı.

Google Chrome odul

Şirket herkes için aynı miktarda ödül vermeyecek. Yüksek nitelikli raporlar olarak değerlendirdiği hata tespitlerinde ödül miktarı çok daha fazla artıyor. Yapılan açıklamalarda bugüne kadar Google Chrome ile ilgili 8500 farklı hata tespit edildiği söylendi. Bu rakam 2010 yılından beri tutulan raporlara ait.

Son dönemlerde çok fazla gündeme gelen güvenlik ve gizlilik ile ilgili konularda, Google sorun yaşamak istemiyor. Şirketin çok kısa bir süre içerisinde hatalarını giderip yeni sorunları da bertaraf etmesi gerekiyor. Ödüller bazı kullanıcılar tarafından düşük görülse bile yine de şirket bugüne kadar 5 milyon dolar ödül verdi.

Google Chrome karanlık tema Android’de nasıl kullanılır?