Facebook veri ihlali tahmin edilenden daha büyük olabilir

Facebook veri ihlali

New York Times bugünkü haberinde; Facebook veri ihlali ile ilgili, savcıların soruşturma başlattığını yazdı. Konuyla ilgili henüz net bir sonuç elde edilemese bile, dava kısa bir zaman içerisinde sonladırılabilir denildi.

Konuyla alakalı daha önce ABD Adalet Bakanlığı başta olmak üzere, federaller de soruşturmaları yürütmüştü. New York Times daha önceki veri transferleriyle ilgili yazısında; Facebook’un Apple, Samsung ve Blackberry gibi üreticilere kullanıcı veri paylaşımı yaptığını bildirmişti. Facebook ise; şirketlerin ilgili cihazları için, uygulamalar oluşturmasına yardımcı olmak amacıyla anlaşmalar yaptığını öne sürmüştü.

Facebook veri ihlali davasına yenileri ekleniyor

Bu şirketlerin şu anda savcılar tarafından soruşturma altında olup olmadığı haberde açık bir şekilde belirtilmemiş. Soruşturmanın ne zaman başlatıldığı veya jürinin bu konuya ne zaman yoğunlaştığı da net değil.

facebook veri ihlali sorusturmasi

Facebook, yaklaşık 87 milyon Facebook kullanıcısının verilerini elde eden üçüncü taraf bir araştırma uygulaması nedeniyle zaten uzun bir süredir eleştiriliyordu. Birkaç aydır Federal Ticaret Komisyonu tarafından Facebook ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Facebook’un skandal ve sonrasında oluşan veri ihlalleri sebebiyle milyarlarca dolarlık bir para cezası ile karşı karşıya kalacağı da gelen haberler arasında.

Geçtiğimiz hafta, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, mesajlaşma uygulamalarının temel altyapısını birleştirirken, şirketin ilk gizlilik modeline döneceğini açıklamıştı. Bunların gizlilik konusunda kullanıcıları ikna etmesi düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Konuyla ilgili olarak dava sürecini takip edip aktarmaya devam edeceğiz.

Sosyal medya devi Facebook kan kaybetmeye devam ediyor