Apple kendi reklamında Google’ı topa tuttu!

apple vs samsung

Gizlilik konusunda piyasada adeta yargı dağıtan Apple kendi reklamında ince bir gönderme yaptı. Bilindiği üzere son dönemlerin en çok konuşulan konuları içerisinde veri gizliliği bulunuyor ve göründüğü kadarıyla Apple bu konuda en temiz şirketlerden birisi. İşte Apple ve Google arasında devam eden atışmalarda son durum.

Hatırlayacağınız üzere 2015 yılında şehirler daha akıllı hale gelsin diye Sidewalk Labs faaliyete geçmişti. Gözlem kameralarından yüksek teknoloji sensörlerine kadar neredeyse her teknoloji kullanılıyordu. Toronto’da yapılan çalışmalar sonucunda şehir sakinlerinin devasa boyutlardaki verileri Google içerisinde toplandı. Ancak şirket, bu nedenden dolayı sert eleştiriler almıştı.

Apple kendi reklamında gizli bir gönderme yaptı

Apple şirketi Bilboard reklamında “Sizinkinden uzak durma işindeyiz. Gizlilik iPhone’dur” yazan ifadelere yer verdi. Böylece sert bir şekilde Google şirketini eleştiri yağmuruna tutmuş oldu.

Apple bilboard

 

Roger McNamee teknoloji eleştirmeni ve girişimci olarak tanınıyor. Ona göre Google tarafından yapılan veri toplama girişimleri, tamamen korkunç bir distopya. Bunun hiçbir demokratik toplumda yeri olmayacağını ifade eden McNamee, Google’a en çok eleştiri yağdıranlar içerisinde bulunuyor.

Tüm bu isimlere ek olarak Apple tek başına veri gizliliği hakkında konuşabilecek nadir şirketler arasında görülüyor. Facebook gibi diğer kuruluşların da veri sızdırması bu tarz problemleri daha fazla gündeme getiriyor. Peki sizce de Apple ve Google arasındaki atışma nasıl sonuçlanacak. Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Apple yakında katlanabilir iPad üretebilir!