Google tablet bölümünün fişini neden çekti?

Google tablet

Google tablet bölümünü Android’in resmi sitesi üzerinden kaldırdı. Kısa süreli yaşanan kafa karıştırıcı bu hamlenin ardından tablet bölümü tekrar geri geldi.

Google, tablet pazarında maalesef ki Android ile cihazları besleyemedi. Bir ara çıkardığı Nexus tablet serisini de tutunduramayan Google, yol yakınken bu işten elini eteğini çekmişti. 3. parti Android üreticilerinin iPad karşısında yenilgiyi kabul etmesinin ardından, iyice azalan Android tablet pazarına bir darbe de Google’dan geldi.

Google tablet bölümünü yanlışlıkla kaldırdı!

Google, dün Android’in resmi sitesi Android.com üzerinden tablet bölümünü kaldırdı. Tablet bölümünün kalkması ile sadece Telefon, Wear, TV ve Kurumsal kategorilerinin kaldığı Android’in resmi sitesi, kısa süren bu karışıklığı düzeltti.

Google’ın yazılım mühendislerinden olan Hiroshi Lockheimer, resmi Twitter hesabından bu durumun kısa süreceğini, sistemde yaşanan bir sorundan dolayı Tablet bölümünün silindiğini açıkladı.

En kötü Android telefonlar!

Bu açıklamanın ardından kısa bir süre tablet bölümü tekrardan Android’in sitesinde yer almaya başladı. Ancak her ne kadar bu bölüm tekrar geri gelse de, Google’ın tablet pazarı için bir şey yapmadığı ortada. Android Oreo alan tablet piyasada bir elin parmaklarını geçmiyor.

Google tablet

Nexus serisini de sonlandıran Google, umarız önümüzdeki yıllarda tablet pazarına giriş yapar ve iPad‘i rakipsiz olduğu konumdan alır. Rekabet her zaman iyidir. Bu sayede her iki firma da kullanıcılara yenilik sunmak için birbirleri ile yarışır. Bu da bizlere yarar sağlar.