PlayStation 1 parçalarına ayrıldı!

PlayStation 1

iFixit, PlayStation’ın 25. yıldönümüne özel olarak PlayStation 1’i parçalarına ayırdı. Bakalım PlayStation 1 modelinin içerisinde hangi parçalar varmış?

Sony, oyun dünyasının bu haline gelmesinde tartışmasız en büyük rolü oynayan PlayStation markasının 25. yılını kutluyor. Bu kutlamalara bugün teknolojik parçaları parçalarına ayırıp tamir edilebilirlik puanını belirleyen iFixit ekibi katıldı. iFixit, tarihinde bir ilke imza atarak güncel olmayan tam 25 yıl önce üretilen PlayStation SCPH-1000 modelini parçalarına ayırdı.

İlk kasa PlayStation’ın tamir edilebilirlik puanını 10 üzerinden 8 olarak belirleyen iFixit ekibi, yeni cihazların neden zor tamir edilebildiğini de bu sayede kanıtlamış oldu. Bildiğiniz gibi yeni nesil cihazlar daha rahat taşınsın diye olabildiğince küçültülüyor.

Xbox Game Pass kütüphanesine yeni oyunlar eklendi

Bu küçültme esnasında doğal olarak parçalar oldukça titiz bir şekilde konumlandırılıp monte ediliyor. Bu yüzden yeni nesil cihazları evde giriş seviyesi teknik bilgi ile açıp tamir etmek zorlaşıyor.

Her iyi şeyin bir kötü yanı vardır derler. Bu da onun hesap portatif cihaz istiyorsanız tamir edilebilirlikten ödün vermeniz gerekiyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve 25 yıllık cihazın içerisindeki parçalara gelin hep birlikte bir göz atalım.

PlayStation 1’in içerisinde bakalım neler var?

PlayStation 1Diğer görseller için lütfen sayfa değiştiriniz.