Google spam aramalar konusunda yapay zekaya güveniyor!

Google, Workspace uygulamaları için yeni görünümünü sundu

Günümüzün en büyük iletişim problemlerinden biri olan spam aramalar, Google sayesinde tarihe karışabilir.

Google spam aramalar konusunda yapay zekaya güveniyor! Google, birçoğumuzun günlük yaşamda karşılaştığı istenmeyen aramalarla başa çıkmak için yapay zeka (AI) kullanarak tüm spam ya da robocall’ları etkili bir şekilde önlemek için çalışıyor. Şu anda, Arama Motoru teknoloji devi Pixel serisi akıllı telefonlarında Call Screen özelliği sunarak bu sorunla başa çıkmaya yardımcı oluyor, ancak bu sadece sorunu bir dereceye kadar çözüyor. Ancak görünüşe göre Google, konuşma tabanlı AI sayesinde kullanıcıların bu spam / robocall’ları önlemelerine daha iyi yardımcı olacak daha yetenekli bir teknoloji oluşturmak için çalışıyor.

Google, aramalara GPT tarzı yapay zeka ekleyecek

Google, Phone by Google uygulamasının yöneticisi Jonathan Eccles, Made by Google Podcast‘in son bölümünde istenmeyen aramalarla ilgili sorunları çözmek istediklerinden bahsetti.

Google, Android uygulamalarına bir yaptırım dayatacak

Google spam aramalar konusunda yapay zekaya güveniyor!

Şirket, konuşma tabanlı AI ile bu sorunla başa çıkmayı hedefliyor. Yönetici “Çok adımlı, çok dönüşlü konuşma tabanlı AI, her gelen aramanın önünde koruyucu ve yardımcı bir katman oluşturma konusunda ilginç kapılar açabilir” şeklinde konuştu. Resmi yetkili, bu özelliğin bu yılın ilerleyen zamanlarında bir şekilde gelme olasılığı olduğunu da ekledi.

Google Drive artık oluşturabileceğiniz dosya sayısını sınırlıyor

Pixel akıllı telefonlardaki Call Screen özelliği şu anda zaten AI kullanıyor. Ancak Google, bu sistemini AI teknolojisiyle daha da geliştirmeyi amaçlıyor. Maalesef bu konuda mevcut olan tüm bilgiler bunlarla sınırlıdır ancak Pixel 8 serisi piyasaya sürüldüğünde bu tür bir özellik hakkında daha fazla bilgiye sahip olmayı bekleyebiliriz. Google spam aramalar konusunda yapay zekaya güveniyor!

Elon Musk Starship ile sınırları zorlamaya devam ediyor