Instagram, Reddit benzeri özelliği ile dikkat çekti

Instagram, Reddit benzeri özelliği ile dikkat çekti

Instagram yaratıcılarının haber toplama uygulaması Artifact, son güncellemesinin ardından artık bazı özelliklere sahip. İşte tüm detaylar.

Kullanıcılar artık profiller oluşturabilir ve uygulamadaki herhangi bir makaleye yorum yapabilir. Reddit platformuna benzeyen Instagram Artifact, diğer kullanıcıların yorumlarına olumlu ve olumsuz oy vermenize izin verecek, bu da yorumcuların itibar puanlarını hesaba katacak ve tartışmaları yönetmeye yardımcı olacak. Uygulama ayrıca denetim için yapay zeka kullanıyor. Artifact, itibar puanının “topluluktan kazanılan güveni temsil ettiğini ve insanların fikirlerini değerlendirmenize ve kötü davranışları filtrelememize yardımcı olacağını” söylüyor. Bir blog gönderisine göre amaç, herkesin katılmaya teşvik edildiğini hissettiği pozitif bir topluluk oluşturmak. Uygulama, yorumlarınız olumlu veya olumsuz oy aldığında size haber verecek. Kişileriniz okudukları şeyler hakkında yorum yaptığında da bilgilendirileceksiniz.

Instagram, Reddit benzeri özelliği ile dikkat çekti

Makalelere yorum yapmak için isteğe bağlı bir profile ihtiyacınız olacak. Profiller, fotoğrafınızı ve biyografinizi içerebilir (her ikisini de eklemek görünüşe göre itibarınızı artıracaktır). Oluşturmak için doğrulanmış bir telefon numarası sağlamanız gerekecek. Farklı bir cihaza geçmek ve Artifact geçmişinizi ve tercihlerinizi korumak istiyorsanız da bir telefon numarası gerekecek. Şirket daha fazla içerik eklemeye ve bu platformu da geliştirmeye devam edecek. Bu kapsamda daha fazla detay da paylaşılacak. Instagram yeni içerikleri ile sosyal medyada öncü olmayı hedefliyor denebilir.

Xiaomi 13 Ultra, Galaxy S23 Ultra katili olacak! Tasarımı ortaya koyan görseller sızdırıldı