Google Sonunda Instagram’a Katıldı

Google Sonunda Instagrama Katıldı

Google’ın yıllar sonra inadı bırakıp Instagram’a katılması, internet deviyle Facebook arasındaki buzlar çözülmeye başladığını gösterdi.

Bugünlerde dünyanın en popüler sosyal medya araçları arasında yer alan Instagram, yayın hayatına yaklaşık 3.5 yıl önce başladı. Kullanıcılar arasında popülerlik kazanmasının ardından 2 yıl önce Facebook tarafından satın alınan Instagram, o günden sonra da popülaritesini arttırmaya devam etti. Ancak Instagram‘ın bu popülaritesine direnen ve bugüne kadar platforma katılmayan dev bir firma vardı ki, o da Facebook’un en önemli rakiplerinden olan Google‘dı.

Google_Instagram

Ancak görünen o ki sonunda Google’da Instagram‘ın cazibesine karşı koyamadı ve sonunda 3.5 yılın ardından platforma katılmaya karar verdi. Dün 40. yılını kutlayan Rubik Küpü‘nden ilham internet devi Instagram’a katıldı ve platformdaki ilk iletisi Rubik Küpü’nü içeren bir animasyon oldu. Instagram’da açılan bu yeni hesap birkaç saat içinde 25.000’e yakın takipçi kazanmayı başardı. İnternet devinin Instagram’a katılmış olması başta önemsiz olarak görülse de, bu gelişme bir dönem Google+ ile Facebook’a rakip olması beklenen Google ile Facebook arasındaki buzların nihayet erimeye başladığı şeklinde de yorumlanabilir.

Lenovo PC Satışlarında Apple’ı Geride Bıraktı