The Division’ın Ertelenmesi Hakkında Yeni Detaylar

The Divisionın Ertelenmesi Hakkında Yeni Detaylar

Geçtiğimiz hafta açıklanan sürpriz kararla 2015’e ertelenen The Divison hakkında konuşan Massive Entertainment, ertelenmenin arkasındaki sebepleri açıkladı.

Ubisoft ve Massive Entertainment ortaklığıyla geliştirilen The Division, ilk olarak E3 2013 kapsamında gösterilmiş ve oyunseverlerden büyük ilgi görmüştü. Görücüye çıktığı ilk günden itibaren oyun dünyasında adından söz ettiren oyun, 2014’ün de en merakla beklenen oyunlarının başında geliyordu. PlayStation 4, Xbox One ve PC’ye yönelik olarak geliştirilen oyunun bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyordu ama geçtiğimiz hafta açıklanan sürpriz bir kararla oyunun 2015’e ertelendiği duyuruldu.

The_Division_DG

Şimdiden oyun dünyasında ön plana çıkmayı başaran The Division‘ın ertelenmesinin arkasındaki sebepler merak edilerken, konuyla ilgili Massive Entertainment cephesinden gelen yeni açıklamalar ertelenmenin arkasındaki sebepleri ortaya çıkardı. Hem Massive Entertainment hem de Ubisoft yeni oyunlarına oldukça güveniyor olsa da, oyunun hakkıyla sunulabilmesi için 2015’e ertelenmesi kaçınılmaz görünmüş.

Oyunun sadece 2015’e ertelenmekle yetinmeyip 2015’in de anca sonlarında piyasaya sürülebileceğini belirten Massive Entertainment yetkilisi, Ubisoft‘un The Division‘a gerçekten güvendiğini ve kendilerine gerekli desteği sağladığını belirtti.

Sunduğu görsellikle beğeni toplayan Snowdrop motorunun başarıyla çalıştığını belirten Massive Entertainment, buna rağmen oyunun başta multiplayer kısmı olmak üzere birçok bölümünün eksik olduğunu dikkat çekti. Ayrıca geçtiğimiz yıl Electronic Arts tarafından piyasaya sürülen Battlefield 4’in yaşadığı teknik sorunlar nedeniyle eleştirilere maruz kalması, benzer bir tepkiyle karşılaşmak istemeyen Ubisoft’un erteleme kararında etkili olmuş gibi görünüyor.

The Division‘ın devam etmekte olan yapım süreciyle ilgili de detayları paylaşan Massive Entertainment yetkilisi, Microsoft’un The Division’ı kendi yeni nesil konsolu Xbox One’a yönelik olarak geliştirilmesini istediği yönünde çıkan söylentileri yalanladı ve oyunun temel olarak PlayStation 4 dikkate alınarak geliştirildiğini belirtti. PlayStation 4‘ün donanımsal olarak daha güçlü olduğuna dikkat çeken Massive Entertainment yetkilisi, Snowdrop oyun motorunun en iyi PlayStation 4’te çalıştığını söyledi.