Google şifre yöneticisi uygulamasına önemli bir güncelleme getirdi

google

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yaşanan sayısız güzel şeyin yanında en büyük sıkıntı olan şifre problemleri artık daha az sorun olacak.

Google şifre yöneticisi uygulamasına önemli bir güncelleme getirdi. Google Chrome, bilgisayarlar ve Mac’lerde biyometrik kimlik doğrulama özelliğini desteklemeye başlayacak. Bu özellik, daha önce yalnızca mobil cihazlarda mevcuttu ve kullanıcının kimliğini yüz tanıma veya parmak izi yoluyla doğrulayarak, Chrome‘un otomatik olarak şifreleri doldurmadan önce kimlik teyidi yapmasını sağlıyordu.

Google, bu Gmail hesaplarını silecek!

Eğer bir bilgisayarı başkasıyla paylaşıyorsanız ve Chrome‘un hesap şifrelerinizi yalnızca sizin izninizle otomatik olarak doldurmasını istiyorsanız, bu özellik sizin için çok uygun olabilir. Ancak, unutmamalıyız ki, bu özelliği etkin bir şekilde kullanabilmeniz için parmak izi sensörü veya yüz tanıma özelliği olan bir bilgisayar veya Mac’e ihtiyacınız olacak. Google, bu özelliği masaüstü kullanıcıları için “yakın bir zamanda” kullanıma sunacağını duyurdu.

Google

Google şifre yöneticisi uygulamasına önemli bir güncelleme getirdi

Google ayrıca, Chrome’un şifre yöneticisine bir dizi yenilik ekledi. Artık depolanan şifrelerin yanına notlar ekleyebilir ve şifrelerinizi başka bir yöneticiden kolaylıkla içe aktarabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için daha önce belirli bir seçeneği etkinleştirmeniz gerekiyordu, ancak artık Chrome’un ayarlar menüsü aracılığıyla başka bir şifre yöneticisinden hesap detaylarınızı içeren bir CSV dosyası yükleyebilirsiniz.

Google Bard yeni güncellemelerini sundu

Chrome’un masaüstü sürümünde, şifre yöneticisi için ayrılmış bir alan da bulunmaktadır. Bu alana, Chrome menüsünden ‘Yeni Şifre Yöneticisi’ seçeneğine tıklayarak ya da Chrome’un şifrenizi otomatik olarak doldurması için gelen uyarıda ‘Şifreleri Yönet’i seçerek erişebilirsiniz. Ayrıca, Chrome’un şifre yöneticisine doğrudan erişim sağlayan bir masaüstü kısayolu oluşturmanız da mümkün. Google şifre yöneticisi uygulamasına önemli bir güncelleme getirdi.

Mark Zuckerberg, yapay zekanın her yerde olacağını söylüyor