Mark Zuckerberg, yapay zekanın her yerde olacağını söylüyor

Meta, Threads gönderilerini artık gözümüze sokmayacak

Meta’nın üretken AI planları artmaya başlıyor. Şirket henüz üretken yapay zeka özelliklerini benimsememiş olsa da Mark Zuckerberg, Meta’nın bu alandaki liderlerden biri olarak görülmesini istediğini açıkça belirtti. İşte tüm detaylar.

Axios’a göre, bu hafta şirket genelinde yapılan bir toplantıda Mark Zuckerberg Meta’nın bazı planlarını daha ayrıntılı olarak ortaya koydu. CEO’nun, Meta’nın üretken yapay zekayı “ürünlerin her birine” dahil etmeyi planladığı bazı yöntemler hakkında çalışanlara bilgi verdiği bildirildi. Planlanan özellikler, Zuckerberg’in geçmişte öne sürdüğü WhatsApp ve Messenger için AI “aracılarını” içerecek. Axios, WhatsApp ve Messenger’ın bu özelliği ilk alan uygulamalar olabileceğini bildirirken, bu hafta uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından Instagram uygulamasında bir yapay zeka sohbet robotunun erken bir sürümü tespit edildi. Paylaştığı ekran görüntüleri, uygulamanın aralarından seçim yapabileceğiniz 30 kadar farklı “kişiliğe” sahip olabileceğini gösterdi.

mark zuckerberg

Ayrıca, Axios’a göre çalışmalarda: Instagram’da üretken AI fotoğraf düzenleme özelliği gelecek. Bu özellik, görünüşe göre kullanıcıların fotoğraflarını metin istemleri aracılığıyla düzenlemelerine ve ardından görüntüleri tekrar Hikayelerinde paylaşmalarına izin verecek. Mark Zuckerberg ayrıca yakın zamanda – şirketin en son kazanç çağrısı sırasında – platformun reklamverenlerinin yanı sıra Facebook için post oluşturma araçlarını da sunacağını söyledi. Meta vizyonunu ve duruşunu değiştirdiğinden beri bu yönde çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şirket daha fazlasını da yakında sunarak sektörün öncülerinen olmayı hedefliyor.

Dimensity 9300 performansı ile Snapdragon 8 Gen 3’ü geride bırakabilir