Google otomatik doldurma yöntemi biyometrik doğrulama isteyecek

Google otomatik doldurma

Her web sitesi için farklı bir şifre oluşturan kişilerin adeta kurtarıcısı olan Google otomatik doldurma yeni bir özellik almanın eşiğinde. Uzun bir süredir tartışılan bu özellik nihayet bütün Google platformlarına gelecek. İşte Google ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Şifrelerin daha güvenli olması için genellikle her web sitesi için farklı bir şifre oluşturulması önerilir. Ancak bu durum karşımıza bazen onlarca farklı şifrenin ortaya çıkmasına neden olur. Peki bu kadar şifre akılda tutulabilir mi? Elbette hayır. İşte tam da buna bir çözüm önerisi olarak geliştirilen ve Google tarafından herkese sunulan otomatik doldurma yöntemi şirket tarafından pek güvenilir görülmedi. Bu nedenle yeni bir önlem aldılar.

Google otomatik doldurma yöntemi güvenilirliği artıracak

Online ortamlarda büyük bir önem kazanan güvenilirlik, Google için çok daha kritik. Kullanıcıların birçok gizli bilgisini ve şifresini bilen şirket sunucularında büyük bir gizlilik oluşturmak zorunda.

Google otomatik doldurma sistemi

Her ne kadar Google bu konuda gizliliğe saygı duysa bile, kullanıcılar için de bazı çözümler geliştirilmesi gerekiyordu. Akıllı telefonunuzu sizin dışınızda birisi aldığında istediği zaman size ait kullanıcı bilgileri ve şifresini kullanılabilirdi. Ancak Google tarafından geliştirilen yeni bir yöntem sayesinde biyometrik kimlik zorunluluğu getirildi.

Şu anda Google üzerinden otomatik doldurma işlemleri gerçekleştirmek istiyorsanız, parmak izi gibi biyometrik doğrulamalar gerçekleştirmek zorundasınız. Aksi takdirde sizlere gerekli bilgiler gösterilmeyecek. Şimdilik beta aşamasında olan bu uygulama herkese yayılacak. Sizce Google tarafından geliştirilen bu yeni sistem daha güvenli mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz?

Yeni Google Chrome eklentisi daha uygun fiyat sağlayacak