Google, sesli komutları Android telefonların ötesine taşıyacak

Google, sesli komutları Android telefonların ötesine taşıyacak

Google, uygulama oluşturucuların zaman içinde Asistan sesli komutlarını daha iyi kullanmalarına yardımcı oldu, ancak bu komutlar için uzun süredir devam eden Konuşma Eylemleri çerçevesinin sınırları vardı. Şimdi bu durum değişiyor. İşte detaylar.

Google sesli komutları öncelikle geleneksel Android mobil cihazlar içindi ve yalnızca sesli olarak çalışıyordu. Ancak teknoloji, akıllı saatinizde veya ekran etkileşimine ihtiyacınız olduğunda pek yardımcı olmuyordu. Şirket, ses kontrolünü tüm platformlarında daha kullanışlı hale getirmek için adımlar atıyor. Tüm Android ekosistemi için daha yararlı olması için Uygulama Eylemleri çerçevesini genişletiyor ve bu süreçte eski sistemi aşamalı olarak kaldırıyor.

Google, sesli komutları Android telefonların ötesine taşıyacak

Şirket, otomotiv platformları ve giyilebilir cihazlar da dahil olmak üzere tüm Android tabanlı platformlara Uygulama Eylemlerini entegre etmenin ortasında. Bir uygulamanın adından bahsetmediğinizde veya bir Pixel 6’daki “Tüm Uygulamalar”da doğru yazılımı aradığınızda bile Asistan artık sizi belirli bir komut için ilgili uygulamalara yönlendirebilir. Bir komut için gerekli uygulamaya sahipseniz, uygun Play Store sayfasına yönlendirileceksiniz. Bunlar elbette geliştiricilere uygulamalarına olan talebi artırarak yardımcı olacak, ancak aynı zamanda tam olarak ihtiyacınız olan ifadeyi oluşturmak yerine görevleri tamamlamaya odaklanmanıza da yardımcı olacak.

Geliştiriciler, daha yeni teknolojiyi benimsemek için güçlü bir teşvike sahip olacaklar. Google, Haziran 2023’te Conversational Actions’ı kullanımdan kaldırıyor ve bu noktada konsol analizi gibi özellikleri “kapatmayı” planlıyor. Fazladan yıl, uygulama üreticilerine Uygulama Eylemlerini öğrenmeleri ve aksi takdirde önceki yaklaşımdan uzaklaşmaları için zaman tanıyacaktır.

iPhone 14 serisi önemli ön kamera geliştirmeleriyle gelecek