VR Reklamları İçin İlk Adımı Google Attı

Screen Shot 2016 07 06 at 11.20.38 AM

Her geçen gün artan içerik sayısı ve bu alandan para kazanma isteği sonunda reklam alanını hareketlendiriyor. Google, VR reklamları için aracılığa başlayacak.

İnternet reklamcılık alanında Adsense ve Adwords ile çok önemli rol oynayan Google, VR reklam piyasasına da el atmak üzere. İçerik üretimi ve tüketimi her geçen gün artan acemi sektörde öncü bir iş yapmayı hedefleyen şirket, Area 120 isimli projesini geliştirmeye devam ediyor.

Mart 2016’da sessiz sedasız yürütülmeye başlayan proje, yine sessiz şekilde ilerlemesini sürdürüyor. VR sektörüne olan ilginin artmasına karşın istenen ilginin tam olarak toplanamaması, içerik üreticileri de dahil herkesi çekingen davranmaya sevk ediyor. Zira uygun içeriklerin üretimi maliyeti de ciddi miktarda arttırıyor.

OLMa25

Öyle ya da böyle bu sektör geleceğin sektörü ve yavaş yavaş da olsa gelişecek bir platform. Buna en az bizim kadar aşina olan Google, Area 120 projesiyle sektörde yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Hemen yukarıdaki gif’te görüleceği üzere reklam, herhangi bir içeriğin alt bölümünde küp şeklinde banner olarak görünüyor. Kullanıcı banner’ın üzerine doğru baktığı zaman banner büyüyerek detayları ortaya çıkıyor. Böylece Google’ın hedeflediği gibi kullanıcı rahatsız edilmeden reklamlar görüntülenmiş oluyor.

Sanal gerçeklik sektörüne en çok destek veren şirketlerden biri olan Google; Street View, Cardboard gibi projeleriyle içerik tüketimini kolaylaştırmak için çabalıyor. Area 120 projesi, şu anda beta aşamasında sayılır. Google, geliştiriciler için özel bir SDK yayınlayarak projeyi erken erişime açmış durumda.


Yorumlar kapatıldı.