Google, Olimpiyat reklamlarını artık yayınlamayacak

Google, Olimpiyat reklamlarını artık yayınlamayacak

Google, yapay zeka destekli sohbet robotu Gemini’nin Olimpiyat reklamını eleştiriler aldıktan sonra kaldırıyor. İşte tüm detaylar.

Halen YouTube’da mevcut olan 60 saniyelik reklamda bir baba, yapay zeka Gemini’yi kullanarak Olimpiyat atletizm yıldızı Sydney McLaughlin-Levrone’a küçük kızı adına bir hayran mektubu yazıyor. Baba reklamda “Sydney’e biraz sevgi göstermek istiyorum ve kelimelerle aram oldukça iyi, ancak farklı bir şey yapmak istiyorum” diyor. “O halde Gemini, kızımın ne kadar ilham verici olduğunu anlatan bir mektup yazmasına yardım et.” Reklam şu sözlerle bitiyor: “Gemini’den küçük bir yardım.”

Bir Google sözcüsü CNBC’ye, reklamın yayınlanmadan önce iyi bir şekilde test edilmesine rağmen “geri bildirimleri dikkate alarak reklamı Olimpiyat rotasyonumuzdan aşamalı olarak kaldırmaya karar verdik” dedi. Sözcü, reklamın amacının ABD Takımını kutlamak için özgün bir hikaye yaratmak olduğunu ekledi. “Yapay zekanın insan yaratıcılığını geliştirmek için harika bir araç olabileceğine ancak asla onun yerini alamayacağına inanıyoruz” diye eklediler.

Google, Olimpiyat reklamlarını artık yayınlamayacak

NPR’nin Pop Kültür Happy Hour podcast’inin sunucusu Linda Holmes, “Kim yapay zeka tarafından yazılmış bir hayran mektubu ister?” diye reklamı eleştirince eleştiri üstüne eleştiri yağmıştı. Syracuse Üniversitesi iletişim okulunda ileri medya profesörü Shelley Palmer, blogunda geniş çapta paylaşılan bir gönderide reklamı şiddetle eleştirdi. Google Reklam yaklaşımının “orijinal insan düşüncelerinin giderek nadir hale geldiği tek kültürlü bir geleceğe” yol açabileceğini savundu ve reklamların ebeveynlik ve eğitim üzerindeki etkileriyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Black Ops 6’da Zombi Modu Olacak Mı? Beklenen Açıklama Geldi