Scarlett Johansson, kendisine benzeyen yapay zeka uygulamasına karşı yasal işlem başlattı

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson yapay zekanın geldiği noktada bazı şeylerden memnun değil gibi. İşte tüm detaylar.

Variety’nin haberine göre, Oscar adayı aktör Scarlett Johansson sesini ve görüntüsünü bir reklamda izinsiz kullanan bir yapay zeka uygulama geliştiricisine karşı yasal işlem başlattı. 22 saniyelik reklamda Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar adlı bir yapay zeka görüntü düzenleyicisinin tanıtımı yapılıyor ve bildirildiğine göre Johansson’un sesinin ve görüntüsünün yapay zeka tarafından oluşturulan bir versiyonu kullanılıyor. Reklamda, Black Widow’un kamera arkası klibinde Johansson’un gerçek bir klibi gösteriliyor ve şöyle yazıyor: “Naber arkadaşlar? Ben Scarlett ve benimle gelmenizi istiyorum…”.

Scarlett Johansson

Daha sonra yapay zeka tarafından oluşturulan fotoğraflara ve yapay zeka uygulamasını tanıtan sesinin klonlanmış bir versiyonuna geçiş yapan reklam oyuncuyu birebir kopyalıyor. Reklamın altında şu ifade yer alıyor: “Görüntüler Lisa AI tarafından üretilmiştir. Bu kişiyle hiçbir ilgisi yoktur.” Variety’ye göre Convert Software tarafından oluşturulan birden fazla Lisa AI uygulaması App Store ve Google Play’de kalıyor ancak reklam artık X’te görünmüyor.

Scarlett Johansson avukatı Avukatı Kevin Yorn, Johansson’un “durumu hukuki sıfatla ele aldığını” söyledi. “Bu işleri hafife almıyoruz. Bu koşullar altında olağan davranış tarzımız uyarınca, sahip olduğumuz tüm hukuki yollara başvurarak konuyu ele alacağız” diye ekledi.

Johansson, Hollywood’un en iyi bilinen yüzlerinden (ve seslerinden) birine sahip ve Dolce & Gabbana ve Louis Vuitton gibi üst düzey şirketlerin sözcüsü.

Lubi : Madeni yağlar ile ilgili birçok konuda yardımcı olacak