Google Reklamlarında Siz de Görünebilirsiniz

reklam

Google reklamlarıyla neredeyse girdiğimiz her internet sayfasında karşılaşmak mümkündür. En çok kullanılan arama motoru, piyasaya liderlik ettiği için firmalar tarafından tercih edilen reklam kanalıdır. Google tercih edilebilirliğini korumak ve arttırmak için Google reklamlarında değişime gidiyor.

Bu değişim Google hesabını aktif olarak kullananları da etkileyebilir. Çünkü aktif bir şekilde Google hesabınızı kullanıyor ve çeşitli firmaların paylaşımlarına yorumlarınızı, beğenilerinizi sunuyorsanız, Google reklamlarında sizlerde görülebileceksiniz.

reklam

Bu şekilde Google, reklamlarını daha da kaliteli ve dikkat çekici kılmayı planlıyor. Ne kadar Google reklamına tıklanılırsa bu Google firması için o kadar kazanç demektir. Bu nedenle reklamların Google kullanıcılarını çekmesi gerekir. Bunun içinde reklamların daha güvenilir olması gerektiğini düşünen Google firması, reklamların kategorisine göre yapılan kullanıcı yorumlarını da reklam edecek. Böyle bir uygulama yapıldığında sizin de yorumunuz, isminizle, hesabınızla belki de resminizle beraber çıkabilecektir. Google’nin bu uygulaması özel hayatın gizliliğini ihlal edeceği görüşünde olanlar var. Düşünüldüğü zaman herkesin görmesini istemediğiniz hesaplarınızda bu şekilde açığa çıkabilir.

Google özel hayatın gizliliğiyle alakalı olarak yaptığı açıklamada, kullanıcının gizli yorumlarının kale alınmayacağı, yalnızca herkese açık bir şekilde yapılan yorumlarının reklamlarda gösterileceği açıklamasını yaptı. Ancak bu açıklamada pek de güven verici bir açıklama olmuyor. Çünkü sadece arkadaş çevrenizle sınırlı olabilecek bir yorum, bundan sonra Google firmasında milyonlarca kişiye açık hale gelecektir. Bu şekilde kendi yorumlarının reklamlarda gözükmesini istemeyen pek çok kimse olabilir. Bunun için şimdiden önleminizi alın. Google+ sosyal ağını aktif bir şekilde kullanıyorsanız ayarlar sekmesinden Shared Endorsements sekmesine tıklayıp, gerekli olan izinleri kaldırmanız, reklamlarda yorumlarınızın, resminizin, hesabınızın gözükmesine engel olacak ayarlar olarak yetecektir. Google bir de yaptığı açıklama da 18 yaş üzeri kişilerin yapacağı yorumları göstereceğini söyledi. Bu da kendisinin ne kadar düşünceli davrandığını göstermek isteyen bir açıklama herhalde.