HTC One Max Modeli, HTC firmasını Kurtarır Mı?

HTC1

#İŞBİRLİĞİ

HTC One Max telefonu tanıtımı yapıldı. Phablet kategorisine giren HTC One Max, tabletten küçük telefondan büyük tasarımıyla cazip bir kullanım özellikleri sunuyor.

Android tabanlı HTC One Max modeli, parmak izi tanıma özelliğine sahiptir. 5.9 inç ekranıyla video ve fotoğraflarınızı daha net bir şekilde görebilirsiniz. Biliyorsunuz bundan bir önceki HTC modeli, piyasada tutmuştu. Ancak satış rakamları resmi olarak açıklandığında Samsung Galaxy S4 modeline göre geride kalmıştı. Buda HTC firması için kötü günlerin başlamasına sebep oldu. HTC kısa süre sonra zarar yaptığını açıklamıştı. Zor günlerini atlatamayan HTC, kendisinin el değiştireceğini bildirmişti. HTC bu açıklamalarından sonra yapılan değişiklikle, piyasada yeniden boy göstereceğine inandığı HTC One Max modelini tanıttı.

HTC

HTC firması piyasaya iyi bir dönüş yapmayı planlasa da telefonda farklı bir tarz göremiyoruz. Sadece HTC son günlerde iPhone 5S ile moda haline gelen parmak izi tarayıcısı özelliğini eklemiş. Ancak bunun iPhone 5S modelinin başına getirdikleri malum. Hacklenemez denilen özellik, hemen hacklendi. Üstelik Apple firması, yeni nesil işlemcisi A7’nin sağladığı güvenlik merkezine dayanarak bunu söylüyordu. Ancak HTC One Max serisinde A7 işlemci yok. Qualcomm Snapdragon 600 işlemci var. HTC parmak izi tarayıcısı için yaptığı açıklamalarda, parmak izlerinin yerel bellekte kayıt edildiğini ve şifrelendiğini söylemiş. Bu nedenle üçüncü bir kişi tarafından kırılması veya çalındığında istismar edilmesi mümkün değildir demiş. Ancak bu açıklamalar hiç de inandırıcı değil. Çünkü şifreleme yöntemi çok basit bir şekilde kötü niyetli kimselerce kırılabiliyor. Eğer şifreleme işlemi küçük bir algoritma şeklinde yapılıyorsa durum çok vahim. Zaten HTC firması da, nasıl bir şifreleme uygulandığı açıklamalarına yer vermedi.

HTC One Max piyasaya çıktı ama eleştiriler şimdiden başladı. Daha farklı bir şekilde çıksaydı belki piyasada aradığını bulabilirdi. Tabi daha erken ama kanımca HTC One Max modeli de, HTC’nin elinde patlayacaktır.