Google Play Store’da uygulama fiyatı limitleri arttı!

google play store uygulama marketi

Android’in uygulama marketi Google Play Store’da sessiz sedasız bir güncelleme yapıldı. Geliştiricilerin belirleyebileceği maksimum uygulama fiyatları artık daha fazla. Türkiye ve diğer ülkelerden örneklerle Google Play Store’un yeni fiyat politikasına ait detaylar haberimizde.

google-play-store-uygulama-marketi

Android işletim sisteminin can damarı Google Play Store’da ilginç bir güncelleme yapıldı. Sessiz sedasız yapılan bu güncelleme ile birlikte Google Play Store’da uygulamalar için belirlenebilecek fiyatlar artırıldı. Benzer bir güncelleme geçtiğimiz ay uygulama boyutları konusunda yapılmıştı. 50 MB olan APK dosya boyutu limiti 100 MB’a çıkarılmıştı.

Google Play Store’da geliştiricilerin belirlemeyeceği bazı maksimum fiyat kısıtlamalar var. Bu kısıtlamalar ülkeden ülkeye değişiyor. Ancak artık bu uygulama geliştiricilerin lehine güncellendi. Uygulama çeşitliliği ve ihtiyaçların artması sebebiyle Google, limitleri artırdı.

Örnekler üzerinden gidecek olursak; Türkiye için Google Play Store’da şimdiye kadar belirlenebilecek en yüksek uygulama fiyatı 400 TL iken artık bu rakam 1337 TL’ye yükseltildi. Almanya için 199 Euro’dan 350 Euro’ya çıkan bu limit ABD için ise 200 Dolardan 400 Dolara çıkarıldı. Artış genellikle iki katı civarında ancak Türkiye gibi istisnalar da var. Ülkelerdeki artış her ülkenin kendi para birimine göre gösterildiği için karşılaştırma yapmak Euro ve Dolar dışında pek mümkün değil.

Start-up şirketlerden 5 benzersiz telefon!