Google hata yaptı 10 milyon kullanıcılı uygulama Play Store’dan kaldırıldı!

Play Store

Google, Android’in uygulama mağazası Play Store’da hata yaptı. 10 milyon kullanıcılı Podcast Addict uygulaması yanlışlıkla kaldırıldı!

Google, Android’in uygulama mağazası Play Store için her geçen gün yeni bir şeyler denemeye devam ediyor. App Store ile girdiği amansız mücadelede maalesef ki önüne gelen her uygulamayı onaylayıp mağazasını çöplüğe çeviren Google, neyse ki bu hatasını fazlasıyla telafi etmişti. Ancak bugün Google cephesinin yaptığı bir hata ile 10 milyon kullanıcılı Podcast Addict uygulaması yanlışlıkla Play Store’dan kaldırıldı!

İsminden de anlayabileceğiniz gibi Podcast uygulaması olan Addict, Android’de en fazla kullanılanılan ve indirilen uygulamalar arasında yer alıyor. Hiç bir kural ihlali yapmamasına rağmen mağaza dışı kalan uygulama için Google cephesinden geç olmadan hem açıklama hem de hamle geldi.

iOS 13.5 Güncellemesi Sonunda Geliyor!

Google sözcüsü uygulamanın yanlışlıkla kaldırıldığını, kullanıcıların akıllarında güvenlik ile ilgili soruların oluşmaması gerektiğini ve uygulamanın tekrar mağazaya eklendiğini açıkladı. Bu tip yanlışlıkla uygulama kaldırma olayları çok nadir olsa da yaşanabiliyor. Apple cephesinde de buna benzer bir olay yaşanmış ve Tumblr gibi sosyal medya devinin uygulaması App Store‘dan kaldırılmıştı.

Podcast Addict

Google’ın hızlı bir şekilde açıklama yapıp aksiyon alması yüreklere su serpti diyebiliriz. Google’ın Platformlar ve Ekosistemler Sorumlusu Hiroshi Lockheimer, Twitter üzerinden konuyla ilgili açıklama yaparak Podcast Addict’in COVID-19 önlemleri nedeniyle yanlışlıkla kaldırıldığını ve Play Store’a geri getirildiğini açıkladı.


Yorumlar kapatıldı.