Google Pixel 7 serisinin tanıtılacağı tarih açıklandı

Google Pixel 7

Google Pixel 7 serisi akıllı telefonların ve Pixel Watch akıllı saatin tanıtılacağı etkinliğin tarihi resmi olarak açıklandı.

Hatırlayacağınız gibi Google, mayıs ayında düzenlediği I/O 2022 etkinliğinde hem Pixel 7 serisi akıllı telefonların hem de Pixel Watch’un bu yıl bitmeden kullanıcılarla buluşacağını açıklamıştı. Ancak yeni cihazlarının tam olarak ne zaman çıkacağı hakkında net bir bilgi paylaşmamıştı. Bir süredir beklenen bu açıklama sonunda geldi ve Google yeni cihazlarını ne zaman tanıtacağını resmen açıkladı.

Google Pixel 7 serisi akıllı telefonlar ve Google’ın kendi markasıyla piyasaya süreceği ilk akıllı saati olan Pixel Watch, 6 Ekim’de düzenlenecek etkinlikte resmen tanıtılacak.

Google Pixel 7

Öte yandan Google, bu yeni akıllı telefonlarıyla birlikte ilk kez kullanıma sunacağı yeni mobil yonga setinin adını da açıkladı. Google’ın yeni yonga seti daha önce iddia edildiği gibi Tensor 2 değil, Tensor G2 olacak. Pixel 7 ve Pixel 7 Pro, Tensor G2 yonga setinden güç alacak. Google yeni yonga seti konusunda iddialı olsa da bu yonga setinin nasıl bir performans sergileyeceğini görmek için ekim ayını beklememiz gerekecek.

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’nun teknik özellikleri hakkında bilinenler oldukça sınırlı. Ancak bugüne kadar gelen sızıntılar sayesinde telefonların teknik özellikleri hakkında birkaç detaya hakimiz. Pro modelinin 6.7 inç, standart modelin ise 6.3 inç QHD+ ekrana sahip olacağı söyleniyor. Ancak Google’ın bu kez Pro modelinde yeni bir ekran paneli kullanması bekleniyor.

Daha önce gelen bilgilere bakılırsa Pixel 7 serisi telefonlar, özellikle selfie kameralarıyla oldukça iddialı olacak. Çünkü telefonun selfie kamerasıyla 4K video kaydedebilecek kabiliyette olacağı söyleniyor. Öte yandan hem selfie kamerasında hem de arka kameralarda yapay zeka yazılımındaki geliştirmeler sayesinde daha iyi bir performans sunulacağı belirtiliyor.

Motorola Edge 30 Ultra özellikleri sızdırıldı