Google, Pixel 7 serisi için 2. Nesil Tensör çipi üzerinde çalışıyor

g63

Google, kısa süre önce şirketin tescilli özel yapım Tensor çiplerini içeren Pixel 6 serisini piyasaya sürdü. Şimdi, markanın muhtemelen Pixel 7 serisiyle birlikte gönderilecek olan ikinci nesil Tensor çipleri üzerinde çalıştığına dair ipuçları veren yeni bilgiler ortaya çıktı .

Pixel 6 serisi piyasaya yeni çıkmış olsa da , teknoloji analistleri kısa süre önce Pixel ile ilgili yeni bir kod adı olan “Cloudripper” geliştirme ile ilgili bilgiler verdi. Başka bir deyişle, şimdilik sadece bir kod adı var, ancak analistler bunun Pixel 7 ve Pixel 7 Pro yerine Pixel 7 serisine güç veren çip için olabileceğine inanıyor. Bu nedenle, Cloudripper, iki akıllı telefon modeli arasındaki ortak donanımla ilgili geliştirici panosu için kullanılan dahili ad olabilir.

Pixel 7

Önceden, “Slider” kod adı Pixel 6 ve Pixel 6 Pro arasında da yaygındı. Böylece, Cloudripped, “GS201” model numarasına sahip arama motoru devinin Tensor çiplerinin ikinci nesil versiyonuna bağlanabilir. Farkında olmayanlar için Pixel 6 serisinin Tensor çipleri “GS101” model numarasıyla geldi. Yani, model numarasındaki 100’lük artış, pekala yeni nesil Tensör çipleri olabilir.

Cloudripper şu anda Pixel ile ilgili uygulamalarda zaten tespit edildiğinden, şirketin ikinci nesil Tensor GS201 yongaları üzerinde çalışmaya başlamış olması şaşırtıcı değil. Şu anda herhangi bir somut açıklama yapmak için henüz çok erken olduğunu söylemek gerekir. Daha detaylı bilgiler için sızıntıların olmasını bekleyeceğiz veya firmadan resmi bir açıklama yapılmasını bekleyeceğiz.

Sony, çip fabrikası için TSMC ile ortaklık düşündüğünü doğruladı