Google Pixel 6A çıkış tarihi belli oldu

Google Pixel 6A

2021 yılının 4. çeyreğinde Google , Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’yu şirket içi Tensor yonga seti tarafından desteklenen ilk akıllı telefonları olarak duyurdu. Söylentilere göre arama motoru devi önümüzdeki birkaç ay içinde Tensor ile çalışan bir Pixel telefonu duyuracak. 

Bu cihazın Google Pixel 6A takma adıyla piyasaya çıkması bekleniyor. Şimdi, bilgi veren Max Jambor, Pixel 6A’nın lansman zaman çizelgesini açıkladı. Jambor’a göre Google Pixel 6A, Mayıs ayı için planlanıyor. Hatırlamak gerekirse, Google Pixel 5a 5G Ağustos 2021’de duyuruldu. Selefi Pixel 4a, Ağustos 2020’de tanıtıldı. Pixel 3a, Mayıs 2019’da düzenlenen Google I/O etkinliği sırasında resmiyet kazandı. Mayıs ayında yapılacak olan Google I/O etkinliğinin Pixel 6A’nın gelişini görebileceğini söyledi.

Google Pixel 6A çıkış tarihi belli oldu

Son raporlar, Google Pixel 6A’nın arka kamera kurulumunun, ilk olarak 2018’de Pixel telefonlarda kullanıma sunulan 12.2 megapiksel Sony IMX363’ü içereceğini ortaya koydu. Ana kamera, 12 megapiksel Sony IMX386 ultra geniş lens ile birleştirilecek. Selfie’leri yakalamak için 8 megapiksel Sony IMX355 snapper ile gelecek.

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’ya güç veren Google Tensor GS101 yongasının , yakında çıkacak Pixel 6A’ya da güç vereceği tahmin ediliyor. Ne yazık ki, söylentiler henüz Pixel 6A’nın özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi sızdırmadı.

Pixel 6A’nın CAD işlemeleri ve yapay birim görüntüleri , delikli tasarıma sahip bir OLED panel ve ekran içi parmak izi tarayıcı ile donatılacağını ortaya çıkardı. Arka tarafında, çift kamera ünitesi için yatay bir kamera modülü bulunacak.

Realme 9 Pro ayrıntılı teknik özellikleri ortaya çıktı