Yayaları fark eden uygulama geliştirildi

Yayaları fark eden uygulama yeni

Araç sahipleri için büyük bir kolaylık sağlayacak olan ve yayaları fark eden  uygulama hızlı bir şekilde geliştirildi. Şimdi ise bu uygulama aktif olarak kullanılıyor.

Yaya ve araçların neden olduğu trafik kazalarında en büyük problem araç sahiplerinin yayaları görmemesi. Bu durum ortaya çıktığında çok sert kazalar meydana gelebiliyor. Bu kazalardan bir bölümü ölümle sonuçlanıyor veya kalıcı sakatlıklar ortaya çıkıyor. Yeni geliştirilen bir uygulama bu problemi ortadan kaldıracağını iddia ediyor.

Yayaları fark eden uygulama diğer telefonları kullanacak

Şu anda trafikte araç sahiplerinin yayalara çarpmamasını sağlayabilecek bazı sistemler mevcut. Ancak çoğunlukla bunlar birçok kişinin ulaşamadığı karmaşık uygulamalara sahip.

yayaları fark eden uygulama gelistirildi 1

VisibleZone, civardaki akıllı telefonlar sayesinde yayaların varlığını fark etmeyi, bir bölgeye girerken de olası yaya aktivitesini yapay zeka sayesinde öngörmeyi amaçlıyor. Bu sayede yayaların yaşayabileceği ölümlü trafik kazalarının önüne geçilecek. Şu anda sadece araç sahiplerinin değil aynı zamanda yayaların da bu uygulamayı akıllı telefonlarını yüklenmesi gerekiyor.

İlerleyen zamanlarda uygulamanın Android içerisine gömülü olarak kalması bekleniyor. Böylece yayalar uygulamayı yüklemeden kullanma hakkına sahip olacak. Ancak iOS işletim sistemine sahip olanlar biraz dışlanıyor gibi olabilir. Sizce bu tür uygulamalar ölümlü trafik kazalarının önüne geçebilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google Pixel 4 trafik kazalarını algılayacak!