Google Pixel 2 hangi yonga setini kullanacak?

pixel 2

Google’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisi modeli Google Pixel 2 hangi yonga seti ile gelecek? İşte bu sorunun yanıtı.

Akıllı telefon pazarında henüz aktif bir görüntü çizmeyen Google, yeni amiral gemisi modelinin çalışmalarını devam ettiriyor. Geçtiğimiz sene üst segmentteki ilk modeli olan Pixel’i satışa sunan teknoloji ve yazılım devi, pazar hacmini belli bölgelerle sınırlamıştı. Bu duruma rağmen son derece iyi bir satış grafiği yakalayan Google’ın, yeni modelini hangi ülkelerde satışa sunacağı da şimdiden merak konusu. Uzun süredir Google Pixel 2 üzerinde çalışan firma artık son rötuşları gerçekleştiriyor.

Sızıntı dünyasının güvenilir isimlerinden biri olan Evan Blass, geçtiğimiz gün attığı tweetlerde Google Pixel 2 ve Pixel XL 2 modellerinde bulunan yonga setinin SD835 olacağını dile getirdi. Şimdiye kadar ortaya atılan söylentilerde genel itibari ile Google Pixel 2’nin SD836 ile geleceği belirtiliyordu.

Fakat değim yerindeyse evdeki hesap çarşıya uymadı. Qualcomm SD836’yı önümüzdeki yıla ertelediğini açıklamasıyla, Google’da eldeki en iyi alternatif olan SD835’e yönelmek zorunda kaldı.

Öte yandan Qualcomm’un yeni nesil yonga setiyle bazı sorunlar yaşadığı da gün gibi aşikar. Daha önce Galaxy Note 8’in de SD836 ile gelebileceği iddia edilmiş fakat bu dedikodular Qualcomm tarafından yararlanmıştı. Normal şartlarda Qualcomm’un SD836 yonga setini şu aralar kullanıma sunması gerekiyordu. Öyle görünüyor ki gelişim aşamasında bazı problemler yaşanmakta.