Google Orkut’ı Resmi Olarak Kapattı

Google Orkutı Resmi Olarak Kapattı

Google’ın sosyal medya alanındaki ilk denemesi olan Orkut, istenilen başarıyı bir türlü yakalayamadığı için kurulduktan 10 yıl sonra resmi olarak kapandı.

Sosyal medya alanındaki ilk denemesi olan Orkut‘u kapatacağı Haziran ayında yaptığı resmi açıklamayla duyuran Google, belirlenen tarihin gelmesiyle birlikte sosyal medya sitesini resmi olarak kapattı. Temmuz ayından itibaren yeni kullanıcıların kayıt olmasına izin vermeyen Google, mevcut kullanıcılardan da kişisel verilerini 30 Eylül’e kadar Google Takeout hizmeti aracılığıyla saklamasını istedi.

orkut

Google bünyesinde Orkut‘u kuran Türk yazılım mühendisi Orkut Büyükkökten’in ismini taşıyan sosyal medya platformu, 2004 yılında kurulmuş ve 2008 yılında zirve noktasına ulaşmıştı. Özellikle Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde oldukça popüler olan sosyal medya sitesi, buna rağmen dünya genelinde yeterli kullanıcı sayısına bir türlü ulaşamadı. Orkut’la istediği başarıyı yakalayamayan Google daha sonra sosyal medya alanındaki çabalarını Google+ üzerinde yoğunlaştırmış olsa da, şimdilik sosyal medya alanında istediği başarıyı elde edebilmiş değil.

Microsoft Windows 9′la Doğru Hamleyi Yapıyor