Google One’dan Büyük Başarı

google one

Google, bulut depolama servisi Google One’ın 100 milyon aboneye ulaştığını duyurdu. One’a çok yakında yapay zeka özelliklerinin de ekleneceği açıklandı.

Özellikle kurumsal firmalar için her geçen gün daha da önemli hale gelen bulut depolama servisleri, bugün teknoloji dünyasının da önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Özellikle Microsoft ve Google gibi şirketlerin ciddi bir gelir elde ettiği bu sektör, önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek gibi görünüyor. Google’ın bulut hizmetlerine odaklanan Google One adlı servisinin bu hafta önemli bir kilometre taşını daha geride bırakması da bunun habercisi.

Google CEO’su Sundar Pichai, bugün bir açıklama yaparak, Google One servisinin 100 milyon aboneye ulaştığını duyurdu. Bu önemli kilometre taşının geride bırakılmasından mutluluğunu dile getiren Pichai, yakaladıkları bu momentumu kullanarak One servisini daha da büyüteceklerini söyledi. Bu noktada da devreye yapay zeka girecek.

google one2

Son dönemde büyük ilgi gören yapay zeka teknolojileri, bundan sonra Google One servisinin de önemli bir parçası hale gelecek. One bulut servislerini kullanan kullanıcılara, AI Premium Plan adını taşıyan yeni bir paket sunulacak. Adından da anlaşılacağı üzere yapak zeka odaklı özellikler sunacak olan bu paket, Google’ın Gemini AI adlı yapay zeka modelinden güç alacak.

One’ın şu anda kullanımda olan Temel, Standart ve Premium paketlerinin aylık abonelik ücretleri sırasıyla 1.99, 2.99 ve 9.99 dolar. AI Premium paketinin aylık abonelik ücreti ise 19.99 dolar olacak. Yani anlayacağınız bu özellik öyle ucuza gelmeyecek.

Xiaomi 14 Ultra’nın Özellikleri Netlik Kazandı