Google Now Launcher için yolun sonuna gelindi

g65

2013 yılında kullanıma sunulan Google Now Launcher’a veda vakti. Firma 10 yıldır kullanımda tuttuğu uygulamayı bu ay itibari ile tamamen bitiriyor.

Google Now Launcher, ilk olarak 2013 yılında Nexus 5 serisi ile kullanıma sunulmuştur. Google Asistan ve bildirim kartları içeren tasarımıyla o dönem oldukça ilgi görmüştü. 2017 yılında ise firma yine buna benzer özelliklerde Pixel Launcher’ı kullanıma sunmuştı. Şimdi ise firma  Google Now Launcher’ı tamamen kapatmaya hazırlanıyor.

Bilginin kaynağı resmi olarak firma olmasa da Google uygulamasının en son beta sürümünde bu yazı bulunuyor. (14.14)  güncellemesinde Nisan ayında çalışmayı durduracağına dair güncelleme notu yer alıyor. “Başlatıcınız, cihazınızın varsayılan başlatıcısı olarak değişecektir.” notu bulunuyor.

Google Now Launcher

Hatırlatmak gerekirse uygulama ilk başlarda Google Play Store’un uygulama listelerinden kaldırılmış olsa da, halihazırda uygulamaya sahip olan kullanıcılar tarafından aktif olarak kullanılmaya devam ediyordu. Son raporlara göre ise, uygulamanın Nisan ayı içerisinde tamamen sonlacağını gösteriyor.

Now Launcher’ın Google uygulaması ile entegre bir şekilde çalıştığını söyleyelim. Bunun ile beraber güncellemeyi erteleyen kullanıcılar, başlatıyıcı sorunsuz olarak kullanmaya devam edebilecek. Şu an Google Now Launcher’ın kullanıldığı cihazlar düşünüldüğünde, yeni haberin şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz. Nitekim yeni değişiklik, Google uygulamasının biraz daha küçülmesini sağlayacak.

Xiaomi 13 Ultra 17 Nisan’da tanıtılacak