Xiaomi 13 Ultra 17 Nisan’da tanıtılacak

uu

Xiaomi 13 Ultra’nın , bu ay içerisinde tanıtılması bekleniyor. Gelen raporlara göre cihaz 17 Nisan’da gerçekleşecek bir lansmanla tanıtılacak.

Xiaomi 13 Ultra hakkında uzun süredir farklı iddialar ortaya atılıyordu. Telefon nihayet resmiyet kazanacak. Cihaz olağanüstü bir durum yaşanmazsa 27 Nisan’da bir lansmanla tanıtımı yapılacak. Cihaz küresel pazarda satışa sunulması için de IMDA sertifikası dahil bazı sertifikalarını almış durumda.

Xiaomi 13 Ultra, Singapur’un IMDA sertifikasyon web sitesinde 2304FPN6DG model numarasıyla görüldü. Listede yer alan bilgilere göre cihaz  5G, Bluetooth, Wifi ve NFC desteği gibi bazı belirgin özellikleri yer alıyor. Maalesef bunun dışında cihaz hakkında diğer ayrıntılar yer almıyor. Ancak listede yer alması yakın zamanda piyasaya sürüleceğini de gösteriyor.

Xiaomi 13 Ultra

Cihaz için olması beklenen özelliklere gelecek olursak öncelikle geçen yıl piyasaya sürülen ve kamera konusunda oldukça başarılı olan Xiaomi 12S Ultra’dan daha iyi bir kamerayla gelecek. Cihazın arka panelinde 50MP Sony IMX989 1 inç kamera sensörü, ultra geniş lens, telefoto lens ve periskop yakınlaştırma kamerasına işaret ediyor. Leica tarafından ayarlanan dörtlü kamera kurulumuna 32MP ön kamera eşlik edecek. Ahize, kutudan çıktığı andan itibaren MIUI 14 tabanlı Android 13 O’yu çalıştıracak.

Teleon büyük bir ihtimalle QHD+ çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı desteğine sahip 6.73 inç E6 AMOLED kavisli kenarlı ekrana sahip olacak. Markanın en premium akıllı telefonu olan Xiaomi 13 Ultra’nın Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti, LPDDR5x RAM ve UFS 4.0 depolama özelliğine sahip olması bekleniyor. En yüksek varyantının 16 GB RAM ve 256 GB depolama sağlayacak.

Realme 11 Pro ve 11 Pro+ detayları belli oldu