Google Nexus 7 İnceleme

New Nexus 7 Google Play 580 901

Nexus 7, 7 inç tabletlerin yerini devralmak için karaya çıkarıldı ve 1,5 Ghz 4 çekirdekli işlemci, 2 GB RAM ve 16/32 GB hafıza seçenekleriyle karşımızda duruyor.

260 gram ağırlığında askılığıyla kolayca çantanızda taşıyabileceğiniz tablet yerel piyasaya bir hayli ses getirdi ve uygulamalarının çokluğuyla Google’ın uzun dönemli kurtarıcısı olmayı hedefliyor gibi gözüküyor. Nexus 7 için söylenen, yeterli  batarya ömrü ve yeni  323 ppi  1920*1200 ekran çözünürlüğüyle 7 inç IPS ekran bir hayli ilgi çekiyor.

New Nexus 7 Google Play-580-90

Piyasaya ilk çıkarıldığında, 16 GB modeli için 199 Sterlin ve 32 GB modeli için 239 Sterlin fiyatlarıyla önceki modellerinden birazcık pahalıydı. Çalışmasını sağlayacak işletim sisteminin de hafızada yer kaplayacağını hatırlatmakta fayda görüyoruz.

En azından 4G seçeneği var; hayır bekle! Türkiye’ye en azından bir süre için  4G nin geleceği daha gözükmüyor.

Fakat tablet bazı en son özelliklere sahip, düşük risk içeren güncelleme poliçesi ve hem Premium hem de evin içinde rahatça düşürebileceğimiz kadar sağlamlık hissettirecek bir tasarımla üretilmiş. Bizim gözümüzde, iyi bir üretim olan bir tablet çıkarmışlar.

Hızlı Karar

Eğer şimdi bir tablet almayı düşünüyorsan, Android familyasında çoktan araştırmalar yapmışsın demektir. Biz de niçin Nexus 7 ile Android ailesinin bir parçası olmayalım sorusunun cevabını aradık ve bulamadık.

Eğer siz tamamen Android düşünmüyorsanız, düşünmeye  başlamak için hala  iyi bir  konumda sayılırsınız. Biraz bekleyebilir ve App store satın alımlarının tamamına yakınının tavsiye ettiği iPad mini 2’yi de görebilirsiniz fakat yeni bir Nexus 7 almamanız için biç bir sebebiniz yok.

Biz iPad mini’nin yeni Nexus 7’iyi fiyatı dışında her şeyde egale edebileceğini ve 2 numara olabileceğini düşünsek de bu bir tablet savaşı ve bunu bekleyip görelim diyoruz.