Google resimlerden metin oluşturma özelliğini sundu

Google resimlerden metin oluşturma özelliğini sundu

Google son dönemlerde fazlasıyla yeni özelliği platformuna ekledi. Şimdi ise resimlerden metin oluşturma geliyor. İşte tüm detaylar.

Web’de Google Çeviri artık resimlerden metinleri dönüştürebilir. Akıllı telefonlarda gerçek zamanlı çeviriler yapan Google Lens için AR Çeviri aracıyla aynı teknolojiyi kullanıyor. Yeni seçeneği, en üstte yeni bir Görseller sekmesi göreceğiniz Google Çeviri web sitesinde bulacaksınız. Bilgisayarınızdan bir fotoğraf veya ekran görüntüsü yükledikten sonra, (çoğu durumda) orijinal metin kadar kusursuz görünmesi gereken bir çeviri görünecek. Web arayüzü, metni kopyalamak, çevrilmiş görüntüyü indirmek veya silmek için seçenekler içerecek. Ayrıca, 113 mevcut kaynak dili (ve bunları otomatik olarak algılayabilecek) ve 133 hedef dili listeleyebilecek.

Google resimlerden metin oluşturma özelliğini sundu

Lens, görüntüleri mobil cihazlarda yıllardır çevirebilse de, geçen yıl piyasaya sürülen en son sürüm, şirketin Pixel 6’da piyasaya sürülen ancak artık eski Pixels ve Google One’da kullanılabilen Magic Eraser’ına güç veren aynı teknolojiyi kullanıyor. Bu da, çevirinin orijinal metnin üstüne yerleştirmek yerine orijinal metnin yerini alıyormuş gibi görünmesine yardımcı oluyor. Aslında arama motoru devi son dönemlerde çok fazla yeni özellik sundu, bunlar arasında en önemlileri de çeviri yeteneğini kapsaması olarak karşımıza çıkıyor. Şirket çok daha fazla özelliği yakında sunacak ancak şimdilik çeviri yeteneği en önemli özelliklerden biri, neticede insanlar anlaşmak için arama motoru devinden yararlanıyor.

Apple’ın bilim kurgu dizisi Silo’dan beklenen fragman geldi