Google Meet uygulamayı kolaylaştıran özellikler alıyor

Google Meet uygulamayı kolaylaştıran özellikler alıyor

Yılın başında Google Meet toplantı sahiplerine bir aramadaki herkesi aynı anda sessize alma özelliği sunmuştu. Artık şirketin daha fazla nüans ve kontrol gerektiren durumlar için bir çözümü var. İşte detaylar.

Google Meet üzerinde toplantı sahiplerinin belirli katılımcıların mikrofonlarını ve kameralarını kapatmasına olanak tanıyan bir ses ve video kilidi özelliği geliyor. Toplantı sahiplerinin belirli kullanıcıların seslerini kapatması durumunda durumda, tekrar izin verilene kadar bu kişiler sesleri açamazlar. Ayrıca toplantı sahibi özelliği etkinleştirirse, Android veya iOS’ta ses ve görüntü kilitlerini desteklemeyen bir Meet sürümünü kullanan herkes görüşmeden çıkarılır.

Google Meet uygulamayı kolaylaştıran özellikler alıyor

Böyle bir aramaya katılmaya çalışırlarsa, uygulamalarını güncellemeleri de istenecek. Google, özelliği hızlı bir şekilde yayınlamak için aracı kullanıma sunmaya başladı. Planlanmış sürüm alan adları, 1 Kasım’dan itibaren özelliğe erişmeye başlayacak. Söz konusu yeni kontroller, özellikle zorba katılımcıları susturma açısından yararlı olacaktır. Dünyanın dijitalleşmesiyle her görüşme ve sosyalleşme etkinlikleri internet üzerinden yapılmaya başlandı. Korona virüs hayatımıza girdiğinden beri insanlar görüşmelerini dijital ortamlardan gerçekeştiriyor. Zoom ve benzeri uygulamalar da bu dönemde oldukça fazla önem kazandı diyebiliriz. Bu kapsamda Google da kendi platformunu elinden geldiğince geliştirmeye çalışıyor. Online görüşme söz konusu olduğunda Zoom ile rekabet eden şirketin daha yapması gereken çok şey var diyebiliriz. Yine de her güncelleme ile platform daha iyi hale geliyor.

Apple AirPods Pro artık bir MagSafe şarj çantasına sahip