Google kuantum hesaplama ve makine öğrenmesi kütüphanesi kurdu

Google kuantum hesaplama

Tüm gözlerin üzerinde olduğu Google kuantum hesaplama ve makine öğrenmesi ile ilgili bir kütüphane kurma kararı aldı. Şirketin bu kütüphanesi şu anda aktif.

Dünyanın en gelişmiş teknolojilerinden bir tanesine sahip olan Google kuantum hesaplama ve makine öğrenmesi için yeni yollar arıyordu. Şirket şimdi buna akıllıca bir çözüm bulmayı başardı. Bütün kuantum hesaplamalarının ve makine öğrenmesi sistemlerinin bir arada olduğu platformlar muhtemelen çok büyük yarar sağlayacaktı. Google bunu düşündü ve hızlı bir şekilde gerçek hayata entegre etti.

Google kütüphane çalışmaları sürüyor

TensorFlow Quantum adlı kütüphane sayesinde şirket bütün sistemleri bir arada tutabilecek. Böylece kuantum hesaplama ve makine öğrenmesi gibi araştırmalar yapan herkes bu kütüphanelerden yararlanabilecek.

Google kuantum hesaplama yeni

Makalede ifade edildiğine göre; Google’ın X birimi, Waterloo Üniversitesi’ndeki Kuantum Hesaplama Enstitüsü, NASA Kuantum AI Laboratuvarı, Volkswagen ve Google Research gibi platformlar burada yer alıyor. Makale özetinde TensorFlow Quantum’un kuantum hesaplama ve makine öğrenmesi topluluklarına, doğal ve yapay kuantum sistemlerinin modellerini keşfetmeleri için gerekli araçları sağlaması en büyük temenniler arasında.

Coronavirüsü fuar geleneğinin sonunu mu getirdi?

Geliştirilen bu kütüphane için birçok makale yazılmaya devam ediyor. Bunlar daha çok kütüphanenin nasıl kullanılabileceği veya ne tür yararlar sağlayabileceği ile yakından ilgili. Sizce Google tarafından oluşturulan bu yeni kütüphane hem bilim hem de araştırma dünyasına neler katalabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.