Google, Amazon ve Facebook internet trafiği tehlike altında

4 milyar dolarlık Amazon hissesi

Uzun bir süredir konuşulan Google, Amazon ve Facebook internet trafiği yine büyük bir tehlike altında. Bu tehlikenin Rus hükümeti destekli bir şirketten geldiği söyleniyor.

Günümüzde en çok kullanılan internet çeşitlerinden birisi de bulut depolama gibi yöntemlerdir. Bu yöntemler sayesinde hem veriler saklanır hem de internet kullanımı gerçekleşir. Ayrıca bulut sistemleri sayesinde şirketlerin devasa sunucular bulundurmalarına da gerek kalmaz. Ancak bu tür sunucuların elbette her zaman olumlu katkıları bulunmuyor.

Rus destekli Rostelecom birinci şüpheli

Defalarca dile getirilen Sınır Geçit Protokolü’nün (Border Gateway Protocol – BGP) ihlali konusunda kabarık bir sicile sahip olan Rusya merkezli telekomünikasyon şirketi Rostelecom yine bu olayda birinci şüpheli olarak anıldı.

Nasa hacker

Dünyanın en büyük 200 İçerik Dağıtım Ağı’ndan (Content Delivery Network – CDN) ve bulut depolama sağlayıcısı hack saldırısı nedeniyle büyük bir tehlike içerisine girdi. Özellikle de Facebook ve Amazon gibi şirketlerin bilgilerinin yer alması bu bulut sistemini çok daha değerli konuma yükseltiyor.

Google kuantum hesaplama ve makine öğrenmesi kütüphanesi kurdu

BGP Hijacking yöntemi ile ele geçirilen bu bilgiler, oldukça büyük potansiyele sahip. Facebook ve Amazon gibi şirketlerden açıklama gelmese bile, yine de şüpheli saldırılar devam ediyor. Çin ve Rusya bu konuda en çok sabıkası bulunan ülkeler olarak biliniyor. Bu seferki saldırının da birinci şüphelisi Rusya destekli şirketler. Sizce bu tür sunucular güvenli mi?