NASA tam elektrikli uçak üretiyor

yeni bir galaksi görüntüsü

Dünyanın en büyük kuruluşlarından bir tanesi olan NASA tam elektrikli uçak ile gündeme geldi. Bu uçaklar 14 motor ile çalışıyor ve tamamen elektrikli.

Hem uzay çalışmaları hem de havacılık gibi sektörlerde isminden sürekli bahsettiren NASA bu sefer elektrikli uçaklar ile gündemde. Kuruluş tarafından üretilen yeni elektrikli uçaklar 14 motora sahip. Böylece havada uzun bir süre kalabilme yeteneği gösteriyor. Bu araçlar şimdilik deneysel sınıfında yer alıyor. Yani ilerleyen zamanlarda kesin olarak kullanıma sunulabilir.

NASA tam elektrikli uçak

Uzun bir süredir konuşulan ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay alanında olduğu gibi havacılıkta da yeni modeller geliştiriyor. X-57 Maxwell adını verdiği tamamen elektrikli deneysel uçak kullanıma neredeyse hazır. Maxwell, NASA’nın “X-deneysel uçaklar” kategorisi sınıfında yer alıyor.

1016805296

X-57 Maxwell olarak adlandırılan bu model her iki kanadında toplam 14 motor ile biliniyor. Elektrikli deneysel uçak, gücünü kabindeki 180 kilogramlık lityum iyon pil ile güçlendiriyor. 23 kilowatt saat gücü bu uçak için öngörülen rakamlar. Uçakla ilgili ilginç bir detay daha bulunuyor. Bu model kesinlikle ticari uçuşlarda kullanılmayacak. Bunun yerine sadece teknolojik araştırmalar için kullanımı sağlanacak.

Google kuantum hesaplama ve makine öğrenmesi kütüphanesi kurdu

NASA tarafından geliştirilme süreci devam eden bu uçaklar kısa bir süre içerisinde kullanıma tam olarak hazır hale gelecek. Şimdilik deneysel çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Sizce NASA bu uçaklar ile önemli bir başarı elde edebilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.