Google gelecek yıl için yeniliğini duyurdu

Google gelecek yıl goo.gl kısaltıcı bağlantılarını kapatacak

Bu yıl 23 Ağustos’tan itibaren, bir kişi bir goo.gl bağlantısını tıkladığında, bağlantının “yakın gelecekte artık çalışmayacağını” belirten bir uyarı içeren bir sayfaya yönlendirebilecek. Google bugün bu güncellemeyi duyurdu. İşte tüm detaylar.

Google 2018 yılında goo.gl URL kısaltma hizmetini kapatmış ve kullanıcıların yeni bağlantılar oluşturmasını engellemişti. Artık şirket, mevcut tüm goo.gl bağlantılarını desteklemeyi tamamen bırakacağını duyurdu: URL’ler, 25 Ağustos 2025’e kadar “404 sayfa bulunamadı” sonucu görecek. Şirket, yukarıda belirtilen uyarı sayfasını önümüzdeki yıl ziyaretçilere göstererek geliştiricilere diğer sitelere geçmeleri için yeterli zaman veriyor. İlk başta mevcut bağlantıların yalnızca bir yüzdesi görünecek, ancak bu yüzde, kapatılma tarihlerine kadar goo.gl bağlantılarının tümü olmasa da çoğu için görünene kadar artmaya devam edecek. Şirket, geçiş reklamı uyarı sayfalarının kesintilere neden olabileceği ve kullanıcıların aslında gitmek istedikleri URL’ye ulaşmalarını engelleyebileceği konusunda uyarıyor, bu nedenle geliştiricilere kısaltılmış bağlantılarını mümkün olan en kısa sürede değiştirmelerini tavsiye ediyor.

Google gelecek yıl goo.gl kısaltıcı bağlantılarını kapatacak

Goo.gl bağlantı kısaltıcı hizmeti, Google’ın sürekli büyüyen ürün mezarlığındaki çok sayıda eski özellik ve hizmete katılıyor. Bunlar arasında Hangouts sohbet uygulaması, Stadia bulut oyun hizmeti ve bir zamanlar Facebook’u ele geçirmeye çalışan Google+ yer alıyor. Son zamanlarda değişimler sunan arama motoru devi daha fazla yeniliği de sunmaya devam edecek diyebiliriz. Bu kapsamda daha fazlası duyurulacak.

TECNO POVA 6 Pro 5G: Oyun ve Eğlence Deneyimini Sınırların Ötesine Taşıyor