Google Goo.gl Servisinin Fişini Tamamen Çekiyor

Google yeniliğini duyurdu

Google daha önce birçok uygulama ve servisini kapatmıştı. Bağlantıları kısaltan goo.gl hizmeti de 2019’da sonlandırıldı. Fakat şirket hizmeti tamamen kapatacağını ve kullanımda olan bağlantıları da ortadan kaldıracağını duyurdu.

Huylu huyundan vazgeçmezmiş. Bu söz Google için de geçerli. Mountain View merkezli şirket tipik olarak yaptığı uygulama ve hizmet sonlandırma modasına goo.gl ile devam ediyor. URL’yi yani bağlantıyı kısaltmaya yarayan goo.gl, 2019’da kızağa çekildi. Yine de kullanıcılar 2019’dan bu yana daha önce oluşturulan goo.gl bağlantılarını halen erişebiliyorlar. Google gelecek sene goo.gl’yi karanlığa gömecek ve kısaltılan bağlantılar da tarihe karışacak.

Teknoloji devi 25 Ağustos 2025’ten itibaren kullanıcıların goo.gl bağlantılarına erişemeyeceğini duyurdu. Özetle goo.gl bağlantısına tıklanınca 404 uyarısı çıkacak. Herhangi bir web sitesine yönlendirme yapılmayacak. Google 23 Ağustos 2024’ten itibaren de goo.gl bağlantılarında kullanıcıları uyaran geçiş sayfayı göstermeye başlayacak. Eğer şirketin geçiş sayfası göstermesini istemiyorsanız, bağlantılara “si=1” parametresini ekleyebilirsiniz.

google

Mountain View merkezli şirket gelecek sene goo.gl’yi kullanımdan kaldırdığında, son kısa bağlantının oluşturulması üzerinden 6 yıldan fazla zaman geçmiş olacak. Bağlantıları kısaltmak için Bitly, TinyURL ve Short.io kullanabilirsiniz.

Google önemli gelişmeler de olacak görünüyor. The Information’ın haberine göre şirket yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek yeniden yapılanma gerçekleştirecek. Bu durum potansiyel olarak 30 bin çalışanı da etkileyecek. Teknoloji devinin yapay zeka hamlesi için iş gücünde azaltma yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Yeniden yapılanmanın en çok reklam satış departmanını etkilemesi bekleniyor.

Samsung Galaxy Buds3 Pro’da Sakın Bunu Yapmayın!