Amerika’dan ‘BackOff Zararlısı’ Hakkında Ciddi Uyarı!

backoff

U.S. Department of Homeland Security (Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenliği), BackOff adındaki bilgisayar zararlısı hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Binlerce orta ve küçük işletmenin BackOff aındaki zararlı yüzünden zor günler geçirmesi nedeniyle U.S. Department of Homeland Security (Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenliği), tüm kullanıcılara uyarılarda bulundu. 

2013 yılında ortaya çıkan BackOff, satış sitemlerini ve bunlara bağlı yazılımları kolayca ele geçirmiş, pek çok muhasebe verisi, kredi kartı hatta kimlik bilgilerini kötü niyetli kişilere yollamış ve küçük ve orta işletmelerde onlarca milyon dolarlık zarara yol açmıştı.

skull death security malware hack threat

U.S. Department of Homeland Security (Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenliği), “Bir yıl içerisinde BackOff, binlerce kullanıcıya zarar verdi. gerekli önlemler alınmazsa çok daha kötüsü olacak. İşletmelere sesleniyoruz; bir an önce güncel bir anti-virus yazılımı edinin veya mevcut zararlı karşıtı yazılımınızı güncelleyin. Siber suçlular, elinizdeki her şeyi elde etmek için türlü türlü çirkinliği, tereddüt etmeden yapmaya hazırlar. Artık işletmelerimiz zarar görmesin.” açıklamasında bulundu.

U.S. Department of Homeland Security’nin uyarısı (Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenliği) üzerine; Microsoft, Apple ve Google, BackOff zararlısına karşı tam işbirliği yapacaklarını duyurdu.

Minority Report’un TV Serisi Geliyor