Google link kısaltma servisi Goo.gl kapandı!

Google

Google link kısaltma servisi olan Goo.gl bugün itibariyle kapandı. Artık linkleri Google link kısaltma servisi ile kısaltıp, ne kadar tıklandığını görmek için başka alternatiflere yönelmeniz gerekiyor.

Google, 2009 yılında kullanıma sunduğu link kısaltma servisi olan Goo.gl’ın fişini çekeceğini geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. 30 Mart 2019 tarihine kadar kullanıcıların daha önce kısalttığı tüm linkleri ve ne kadar tıklandığını gösteren verileri CSV olarak indirebileceğini belirten Google, bugün servisinin fişini tamamen çekti.

Google link kısaltma servisi Goo.gl tarih oldu!

Google’ın fişini çektiği Goo.gl yerine Firebase Dynamic Links (FDL) adı verilen bir sistem getirildi. Firebase Dynamic Links (FDL) sayesinde dinamik bağlantılar oluşturabiliyor. FDL ile mobil alanda da büyük yenilikler yapılacak. Örneğin; bir geliştirici verdiği FDL linki ile kullanıcıyı uygulamada belli bir bölüme direkt yönlendirebilecek.

Google Chrome’a koyu mod geldi!

Eğer sosyal medya hesapları yönetiyor ve sürekli link kısaltmak durumundaysanız; Bit.ly ve Ow.ly gibi alternatiflere yönelebilirsiniz. Bu iki site hem güvenilir hem de ölçüm konusunda Goo.gl’dan daha iyi diyebilirim.

Google link kısaltma servisi

Google ayrıca önümüzdeki günlerde Gmail by Inbox ve mesajlaşma uygulaması olan Allo‘nun da fişini çekecek.