Google katlanabilir kamera devrimi başlatmak istiyor: İşte yeni patent

Katlanabilir Pixel cihazı

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri içerisinde yer alan Google katlanabilir kamera devrimi başlatacak gibi görünüyor. Hadi gelin bu markanın kullanacağı yeni kamera teknolojisine birlikte göz atalım.

Akıllı telefon devleri her geçen gün yeni teknolojilere ve tasarımlara yer veriyor. Bu konuda özellikle Samsung ve Huawei öncü diyebiliriz. Elbette Xiaomi gibi devleri unutmamak gerekiyor. Her ne kadar bu markalar ön plana çıkmaya çalışsa bile yine de Google ben de varım demekten çekinmiyor.

Yeni gelen patent detaylarına göre şirket katlanabilir Pixel modellerinde ilginç bir tasarım deneyecek. Bu tasarımda kameralarda çentik problemi neredeyse tamamen tarihe gömülüyor. Arka kameralarda gizleme gibi bir problem bulunmuyor. Fakat ön kameraların estetik açısından kapatılması şart.

Google katlanabilir kamera için 23 sayfalık patent aldı

Apple şirketinin akıllı telefonları olan iPhone tarafından başlatılan çentik modası bugünlerde yerini başka tasarımlara bırakacak gibi görünüyor. Google tarafından geliştirilen bu yeni ön kamera tasarımına göre sadece istenilen zamanlarda kullanım sağlanacak.

Google katlanabilir kamera

Yeni ön kamera patentlerine bakıldığında genellikle bunun üzerinde durulduğu görülüyor. İhtiyacın olduğu zaman aç ve ihtiyacın bittikten sonra kapat. Böylece hem tasarımdan ödün verilmiyor hem de ön kamera ihtiyacı gideriliyor. Google Pixel cihazlarında kullanılacak sistem ise biraz daha farklı olacak. Bu sistemdeki kameralar ışığı sensörler ile algılayabilecek.

Apple, 2023’te katlanabilir akıllı telefonunu tanıtacak

Bütün bunlara ek olarak ortam ve IR sensörleri kamerada birlikte çalışacak. Böylece biyometrik yüz tarama gibi işlemler de gerçekleşebilecek. Google tarafından alınan 23 sayfalık patent şimdilik bunları ortaya koyuyor. Gelen son detaylara göre 2022 yılında bu tasarım kullanılabilir.