Samsung katlanabilir telefon için yeni patent aldı!

samsung clamshell folding phone 1

Samsung katlanabilir telefon modelleri için yeni bir patent aldı. Samsung bu sefer telefonu dikine katlayacak gibi görünüyor. İşte patentin detayları.

2019’un başlarında Galaxy Fold ile katlanabilir telefonlara giriş yapan Samsung, bu modelde yaşanan ekran kırılma olaylarından dolayı geri adım atmış ve Fold’un çıkış tarihini ötelemişti. Güney Koreli teknoloji üreticisinin yanlamasına katlanan Fold modelinden sonraki adımı bugün belli oldu.

Samsung katlanabilir telefon için düğmeye bastı

Samsung’un aldığı yeni patente göre; telefon dikine bir şekilde katlanıyor. Motorola’nın önümüzdeki günlerde tanıtacağı RAZR modeli de aynı bu şekil katlanacak. Samsung, telefonu dikine katlayarak daha taşınabilir bir cihaz sunmayı planlıyor. Şimdilik patentten ibaret olan bu olayın, ilerleyen yıllarda gerçekleşme ihtimali çok yüksek.

Telefonu yüzde 50 oranında küçültecek olan bu patente göre; telefon katlanabilir moddayken bile ön kamera kullanılabilir olacak. Tek bir ekranı katlamak çift ekranı katlamaktan daha mantıklı ve kullanışlı görünüyor.

Huawei Mate X işlemci değişikliğine gidiyor!

2019’a damgasını vurması beklenen katlanabilir telefonların bir türlü satışa sunulamaması bu segmenti olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. Bakalım önümüzdeki yıllarda bu kullanışsız teknoloji popüler olacak mı?

Samsung katlanabilir telefon