Google I/O 2020 tamamen iptal edildi!

Google IO 2020 1

Google I/O 2020 geçtiğimiz saatler içerisinde tamamen iptal edildi. Google I/O her yıl geliştiricilere yönelik düzenlenen keyifli bir organizasyon. 

Google doğru olanı yapıp organizasyonu çevrim içi olarak düzenleyeceğini açıklamıştı. Bunun nedeni dünya çapında ortaya çıkan ve görünmeyen düşman olarak nitelenen Covid-19. Ancak ABD’de durum o kadar tehlikeli bir hal aldı Google I/O 2020 tamamen iptal edildi. Organizasyon bu yıl Mayıs ayında ABD’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilecekti. Şirket geliştirici blogları ve forumları için Android güncellemelerini paylaşmaya devam edecek.

Google I/O 2020 için alınan ilk iptal kararından sonra iki hafta içinde dünyadaki tüm devletler “sosyal mesafeyi koruyun” benzeri bir kampanya başlattı. California’da da yetkililer “shelter in place” adı altında bir kampanya ile Coronavirüs ile başa çıkmaya çalışıyor. “Shelter in place” evde kal, her işini evden yap, evden çıkma gibi anlamlara geliyor.  Sanırım Google I/O 2020’nin sonunu bu kampanya getirdi. Elbette yerel ve ulusal yetkililerin insanların sağlığını düşünmesi oldukça doğal.

Coronavirüs karantinasında izlenebilecek diziler!

Bu yıl virüs sebebiyle ertelenmeyen veya çevrimiçi olarak düzenleneceği duyurulmayan fuar ve etkinlik kalmadı zaten. MWC 2020, Dünya Otomobil Fuarı 2020 ve daha bir çok önemli etkinlik iptal edildi. Türkiye’de de vaka sayısı 670’e ulaştı.

google ıo

Coronavirüse yakalanmamanız için yapmanız gerekenler

Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) virüsten korunmak için aşağıda sıralanan tavsiyelerde bulunuyor. Aslında bu tavsiyeler günlük hayatta sürekli uygulamamız gereken şeyler.

  • Ellerinizi yıkayın – sabun veya el temizlik jelleri virüsü öldürebilir
  • Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu mendille kapatın ve sonrasında virüsün yayılmasına engel olmak için ellerinizi yıkayın
  • Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının – elleriniz virüsün değdiği bir yere dokunursa virüs vücudunuza bulaşabilir
  • Öksüren, hapşıran veya ateşi yüksek kişilerden uzak durun – 1 metre uzak durmak havaya bulaşabilecek virüsten korunmanızı sağlar. Sosyal Mesafeyi Koruyun!
  • Ellerinizi yıkadıktan sonra kolonya ile iyice ovalayın. Alkol virüsü olumsuz etkileyebilir.