Google Home Avrupa’da da satışa çıkıyor

google home

Google’ın akıllı ev asistanı Google Home, Amerika’dan sonra İngiltere’de de satışa çıkmak için gün sayıyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Günümüzde akıllı cihazlar hayatımızın her noktasına yayılmış durumda. Akıllı telefonlar ile başlayan bu akım, şu aralar akıllı ev tabiri ile tamamen yaşam alanımıza hükmetme pozisyonuna erişmiş konumda.

Tabi ki iş evinizdeki elektronik cihazları akıllandırmakla da bitmiyor. Size ev işlerinde bilgi verecek, sizin için bazı notlar tutabilecek ve bu notları zamanı geldiğinde size hatırlatacak bir asistana ihtiyacınız olabilir.

Neyse ki Amazon ve Google bizim için bunu da düşünmüş. Bilindiği gibi akıllı ev asistanı olarak tabir edilen Google Home ve Amazon Echo kısa süre önce Amerika’da satışa sunulmuştu. Bu alanın öncüsü olarak kabul edilen Amazon, elini biraz daha hızlı tutup Echo’yu Avrupa’da da satışa sunmuştu.

Google, Amerika’daki pazar payını arttırmasının akabinde şimdi de rotasını Avrupa’ya çevirdi. İddialara göre Home ilk olarak Amazon Echo’nun hali hazırda satışta olduğu İngiltere’de raflardaki yerini alacak.

Google Home’un İngiltere’den sonra diğer Avrupa ülkelerinde de satışa sunulması bekleniyor. Tabi ki bu durum biraz daha zaman alacaktır. Zira Google Home sesli bir asistan olduğu için tüm cihazın içerisindeki kelime bilgisinin farklı dillere çevirilmesi zaman alacaktır.

Bundan ötürü Google Home, Amazon Echo ya da farklı bir akıllı ev asistanının ülkemizde satışa sunulması için önümüzde uzun bir süre olduğunu söylemek de mümkün.