Harman Kardon, Cortana ile desteklenecek

harman kordon

Şu aralar hayli popüler olan akıllı ev asistanları arasında Harman Kardon da katılıyor. Üstelik Cortana desteğiyle. İşte konu hakkındaki detaylar.

Çağımızın teknoloji çağı olduğunu sanırım kabullenmeyen kalmamıştır. Son dönemde özellikler yapay zeka üzerine yapılan çalışmalar, teknolojiyi hayatımızın her noktasına adapte etmede büyük önem arz ediyor. Buna son zamanlarda popüler olan akıllı ev asistanları da dahil.

Şu anda resmi olarak duyurulmuş olan iki farklı akıllı ev asistanı bulunuyor. Bunlardan birisi Google Home diğeri ise Amazon Echo. İki firmanın haricinde Apple’ın da Siri üzerinden bu pazara girmeye hazırlandığına dair bazı iddialar mevcut.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir iddia ise, bu pazara hiç beklenmedik bir oyuncunun daha dahil olacağını bizlere gösterdi. Harman Kordon.

Evet, dünyaca ünlü ses ve otomobil teknolojileri uzmanı Harman, Microsoft Cortana desteği ile bu pazara adım atmaya hazırlanıyor.

İşin enteresan kısmı ise Harman’ın yakında Samsung’a satılacak olması. Muhtemelen önümüzdeki günlerde start alacak olan Mobil Dünya Kongresi’nde Samsung, Harman’ı satın aldığını resmi olarak duyuracaktır. Peki Güney Koreli teknoloji devi, Harman Kardon’u kendi sesli asistanı Bixby dururken, Cortana ile böyle bir pazara sokar mı? İşte bu kısım büyük bir soru işareti diyebiliriz. Zira bu olayların Samsung’un bilgisi dahilinde mi gelişiyor o da bilinmiyor. Sonuç olarak birkaç gün daha bekleyip göreceğiz.