Google Haritalar yerel bir özellik kazandı

Google haritalar yerel ozel

Birçok kişinin kullandığı Google haritalar yerel bir özellik ile geliyor. Vazgeçilmez uygulamalara sahip olan şirket, her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşmak için büyük bir çaba harcıyor. İşte Google ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Bundan kısa bir süre önce standart bir harita uygulaması olan Google, şimdilerde yepyeni bir boyut kazandı. Bütün teknoloji şirketlerinin en önemli hedeflerinden bir tanesi olan kişiselleştirme, Google için de daha fazla kullanışlı olmaya başladı. Şirket 2019 yılında haritalar uygulamasına yerel bir özellik getiriyor.

Google haritalar yerel dili konuşacak

Google şirketi kullanıcıların gittikleri yerlerde yollarını daha rahat ve yerel dil ile bulabilmesi için yeni bir özellik geliştiriyor. Bu sayede nereye giderseniz gidin, Google haritalar sizlere bulunduğunuz yerin yerel ismini gösterecek.

Google haritalar yerel

Google Haritalar’ın konuşabilme özelliği, ilk etapta 50 farklı bölgede 50 farklı dil ile başlayacak ve sonrasında bu sayı giderek daha fazla artırılacak. Böylece bulunduğunuz yerde adres sorduğunuzda sizlere yerelden insanlar destek olabilecek. Kasım ayının ilerleyen günlerinde hem iOS hem de Android platformu için bu özellik kullanıma sunulacak.

Bu özellik kapsamında uygulamaya yeni bir hoparlör butonu katılacak ve böylece Google haritalar gidilmek istenen mekanını yerini yüksek sesle okuyacak. Peki sizce Google tarafından getirilecek olan bu yeni özellik kullanıcılara ne tür katkılar sunulabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google banka hizmeti vermeye hazırlanıyor