Dijital banka sistemi kuruluyor: Herkese kredi verilecek

çin dijital parası

Dijital banka sistemi resmi gazete ile onaylandı. Böylece Türkiye’de artık bankacılık konusunda yeni bir sisteme geçiliyor. Hadi gelin oldukça ilginç olan bu yeni sisteme birlikte göz atalım.

Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan dijital banka sistemi Türkiye’de de kullanıma açılıyor. Bugüne kadar muhtemelen dijital bankacılık faaliyetlerini kullandınız. Ancak bu faaliyetler fiziksel bir bankanın dijital hizmeti olarak ön plana çıkıyor. Resmi gazetede yayınlanan dijital banka ibaresi bundan çok daha farklı.

Herhangi bir fiziksel şubesi olmayan bu tür dijital bankalar internet üzerinden hizmet verecek. Fiziksel olarak herhangi bir şubeleri olmayacak. Bu nedenle birçok farklı kesintiden kurtulmuş olacaklar. Masraflar azaldığı için kullanıcılar daha düşük fiyatlarla kredi veya benzer hizmetler alabilecek.

Dijital banka sistemi yaygınlaşacak

Yeni getirilecek olan bu dijital bankacılık sistemi BDDK tarafından onaylandı. Yüzde 99,8 oranında hizmet verecek olan bu bankalar kesinti yaşatmayacak. Bazen bankacılık sisteminde çeşitli kesintiler ortaya çıkabiliyor. Ancak bu sistemde kesinti olmayacak. 7 gün 24 saat boyunca hizmet verilecek.

Dijital banka sistemi

Tüm bunlara ek olarak herkesi ilgilendiren çok önemli bir detay daha var. Neredeyse tüm kullanıcılara dijital bankalar kredi verebilecek. En düşük 10 bin TL kredi verilecek müşterinin belgelenmiş gelirinin 4 katının üzerinde kredi verilmeyecek. Ayrıca 2,5 milyar TL üzerinde sermayesi olan dijital bankalar diğer finans kuruluşları gibi hizmet sunacak.

Dolar 14 TL’yi geçti Merkez Bankası müdahale etti: Panik havası hakim

Dijital banka sistemi her geçen yıl daha fazla artış gösterecek. Hatta fiziksel bankaları bile geçme ihtimali var. Servis bankası olarak da tabir edilebilecek bu tür bankalar geleceği şekillendirecek. Konuyla ilgili yeni çalışmalar yapıldığında veya yeni kararlar alındığında sizlere aktarmaya devam ediyoruz.