Apple Harita uygulamasına trafik desteği geldi!

apple harita trafik 1

Apple’ın varsayılan uygulamalarından Harita trafik desteği kazandı. Apple Harita artık Yandex ve İBB Trafik’e rakip oldu.

Navigasyon uygulaması olarak iOS işletim sisteminin varsayılan, içerisinde gelen uygulama Apple Harita Türkiye için trafik desteğine kavuştu. Artık Apple Harita uygulaması içerisinden trafik durumunu, kapalı yolları ve yol çalışmalarını görmek mümkün. Üstelik sadece İstanbul için değil, tüm Türkiye için.

Apple Harita trafik desteği!

Trafik durumunu görüntüleme konusunda ülkemizde son derece başarılı uygulamalar var. İstanbul için İBB Trafik ve Türkiye için Yandex.Navigasyon ve Google Haritalar uygulamaları akla gelen başarılı uygulamalar arasında. Bu üçlüye şimdi bir başka dev de dahil oldu.

Apple Harita uygulaması trafik durumunu tıpkı rakipleri gibi başarılı bir şekilde gösterebiliyor. Alıştığımız şekilde trafik yoğunlaştıkça, yolların rengi önce turuncuya ardından kırmızıya dönüşüyor. Ancak Yandex.Navigasyon’da olduğu gibi açık olan yollarda ek bir renk yok. Yani eğer gideceğiniz yolda trafik yoksa, herhangi bir renk görmüyorsunuz.

Trafik bilgisini görmek istemiyorsanız, bu özelliği kapatmanız mümkün. Ancak varsayılan olarak açık geliyor. Harita türünü değiştirerek de trafik durumunu görmek mümkün. Yani uydu görünümünde de trafiğin akışını görebilirsiniz.

Geçtiğimiz dönemlerde Google Haritalar (Google Maps) uygulaması da trafik bilgisini Türkiye için aktifleştirmişti. Ancak hem Google Haritalar hem de Apple Harita trafik konusunda geç kaldı diyebiliriz. Yandex.Navigasyon birkaç senedir Türkiye’deki kullanıcıların en sevdiği navigasyon uygulaması oldu bile. Bu gelişmeye dair ekran görüntüsünü aşağıda bulabilirsiniz.

apple-harita-trafik-2

HTC 10 performans testi AnTuTu’da görüldü!