Evden çalışma kalıcı hale geliyor

uçtan uca şifreleme

Pandemi süreci ile hayatımıza giren evden çalışma modeli kalıcı hale gelmeye başladı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

2020 yılının başlarından bu yana tüm dünya koronavirüs pandemisi ile mücadele ediyor. Pandemi ile mücadele kapsamında alınan ilk tedbirlerden birisi de iş yerlerinin kapatılması olmuştu. Bu süreçte pek çok şirket, iş yerlerini çalışanlarının evine taşıdı.

Yüzyüze yapılan toplantılar, Zoom, Meets ya da benzer uygulamalar ile birlikte sanal ortamlara taşındı.

Özellikle ofis tarzı çalışma ortamları tamamen rafa kaldırılıp, uzaktan yani ev modeli çalışma sistemine adapte edildi. Peki bu süreç ne kadar daha devam edecek?

Evden çalışma kalıcı hale geliyor

Hali hazırda Türkiye de dahil pek çok Avrupa ülkesinde uzaktan çalışmaya el verişli sektörlerde evlerden çalışma sistemi devam ediyor. Pandeminin azaldığı ülkelerde bile bu durum değişmiş değil.

Hatta Amerika’da pek çok şirket bundan sonra evlerden çalışma modeli ile yola devam edileceğini açıkladı. Zira Microsoft başta olmak üzere pek çok yazılım şirketi de uzaktan çalışmayla ilişkin yeni yazılımlar ve programlar üzerinde çalışıyor.

Uzaktan çalışma şirketlerin kira, elektrik, ısınma ve benzeri giderlerini büyük ölçüde azaltmış durumda. Hal böyle olunca şirketler de evden çalışmanın çok daha mantıklı olabileceği üzerinde hem fikir oldular.

Büyük bir ihtimalle pandemi bitse dahi Türkiye’de de pek çok şirket evden çalışma modeline devam edecektir.

En çok şikayet edilen sektör bakın hangisi oldu