Google Glass Enterprise versiyonu görüldü!

google glass enterprise

Google Glass Enterprise Edition sertifika almak için FCC’yi ziyaret etti. Tabii bu sırada gözlüğün fotoğrafları basına sızdı.

Google’ın akıllı gözlük projesi Glass, bir süredir askıdaydı. Çoğu kaynak Google Glass 2 gelecek derken bazı kaynaklar ile Google’ın projeyi rafa kaldırdığı yönündeydi. Bugün ise tam adıyla Google Glass Enterprise Edition görüldü. İsminden de anlaşılabileceği üzere Google Glass Enterprise Edition sadece şirketlere özel olacak.

Google Glass Enterprise Edition’da neler değişti?

Yeni gözlük FCC’yi ziyaret etti. Gerekli sertifikalar almak adına yapılan bu ziyaret, gözlüğün değişen özelliklerinin ortaya çıkmasına da sebep oldu. Genel olarak cihazın konseptinin ve tasarımının değişmediğini belirtelim. Daha çok iyileştirme seviyesinde yenilikler yapılmış. Gözlük yapılan değişiklikleri beş başlıkta belirtebiliriz:

  • Intel Atom işlemci
  • Geliştirilmiş batarya performansı
  • Çift bant Wi-fi desteği (5 GHz Wifi)
  • Daha yüksek performans
  • Daha az ısınma

İsminden de anlaşılabileceği üzere Google Glass Enterprise sadece şirketler için kullanıma sunulacak. Yani perakende olarak satışa çıkmayacak. Şirketlere özel olan Google Glass’ta bazı kaynaklar prizma kısmının yani görüntünün yansıtıldığı camın büyütülmüş olduğu söyleniyor ancak bu henüz kesin değil.

Bundan sonraki aşama artık Google Glass 2 olabilir. İlk nesil gözlükten elde edilen tecrübeden sonra şimdi özel sürümle karşımıza çıkan Google’dan Glass 2’yi beklediğimizi belirtelim.

Google Glass Enterprise

Samsung Galaxy S6 mini tekrar görüldü!